Kukan: Z rozhodnutia Britov som rozčarovaný, ale rešpektujem ho

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:54 • 2 min
Kukan: Z rozhodnutia Britov som rozčarovaný, ale rešpektujem ho

BRUSEL - Poslanec Európskeho parlamentu Eduard Kukan (SDKÚ-DS) je sklamaný a rozčarovaný z rozhodnutia britských občanov v referende o vystúpení krajiny z Európskej únie (EÚ). Ich rozhodnutie však rešpektuje. Skonštatoval to v stanovisku zaslanom do redakcie TASR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Briti spravili svoje rozhodnutie opustiť EÚ. Osobne som z toho sklamaný a rozčarovaný. Je to však postoj väčšiny britských občanov, ktorý treba rešpektovať. Taktiež však musíme rešpektovať fakt, že väčšina Európanov si praje bezpečnú, prosperujúcu a efektívnu úniu," uviedol Kukan.

 

Odchod Spojeného kráľovstva nebude podľa neho jednoduchý, ale musíme sa k nemu postaviť realisticky.

 

"Spolupráca v Európe je totiž založená na schopnosti Európanov stanoviť si vlastný spôsob existencie garantujúci slobodu, rozvoj a bezpečnosť. Pre nás únia ostáva takýmto garantom," dodal Kukan, ktorý pôsobí v poslaneckom klube Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov).

 

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies