Kukan: Sankcie voči Ukrajine sú krajným opatrením

NETKY.SK • 17 Február 2014, 11:35 • 2 min
Kukan: Sankcie voči Ukrajine sú krajným opatrením

BRATISLAVA/KYJEV - Uvalenie sankcií voči Ukrajine je krajným opatrením. Pre TASR to uviedol europoslanec Eduard Kukan (SDKÚ-DS). Podľa jeho slov sa v minulosti ukázalo, že takéto opatrenia skôr poškodzujú obyvateľstvo krajiny, ako samotných vinníkov.

slovakia

left justify in out

Podľa neho by sankcie mali byť namierené na konkrétnych ľudí. "Musia byť veľmi konkrétne, na konkrétne mená, u ktorých je jasné, že urobili niečo, za čo si tie sankcie zaslúžia," povedal europoslanec. Ide napríklad o obmedzenie v cestovaní či kontrolu účtov. "To sú také najhmatateľnejšie veci, ktoré pocítia," doplnil.
      

Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nom. Smer-SD) po minulotýždňovom rokovaní ministrov zahraničných vecí EÚ uviedol, že podľa neho EÚ nie je naklonená plošným sankciám voči Ukrajine. "Cítili sme ale potrebu zdôrazniť, že ak by sa niekto chcel pohrávať s myšlienkou použitia násilia, či použitia krokov, ktoré nie sú kompatibilné s európskymi hodnotami, tak v tom prípade budeme rýchlo reagovať," uviedol Lajčák.
      

Protesty na Ukrajine odštartovali po tom, čo prezident Viktor Janukovyč koncom novembra nepodpísal asociačnú dohodu s Európskou úniou a namiesto nej uprednostnil balík pomoci od Ruska v hodnote 15 miliárd dolárov.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona