Kukan ostáva, perspektívu strany však vníma realisticky

NETKY.SK • 19 Február 2015, 13:43 • 2 min
Kukan ostáva, perspektívu strany však vníma realisticky

BRATISLAVA - Europoslanec Eduard Kukan nebude nasledovať kroky svojho kolegu Ivana Štefanca, ktorý dnes vystúpil z SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

"Ja v strane zostávam.  Nevystúpim z nej, aj keď som realista pri posudzovaní jej perspektívy," povedal Kukan agentúre SITA.

Za hlavný dôvod odchodu dnes Štefanec označil skutočnosť, že strana prestala fungovať. "K dnešnému dňu som sa rozhodol vystúpiť z SDKÚ-DS. Nebolo to pre mňa jednoduché, rozhodoval som sa dlhšie. V SDKÚ-DS som strávil desaťročie, ktoré bolo veľmi zaujímavé. Som veľmi rád, že som mohol pôsobiť v strane, ktorá Slovensko začlenila do euroatlantických štruktúr a zreformovala krajinu,“ povedal novinárom Štefanec. Upozornil, že po sneme SDKÚ-DS päť mesiacov nemá podpredsedov, desať mesiacov nezasadala ústredná rada a členská základňa sa nemá kde stretávať. 

 

Momentálne sa Štefanec nechystá vstúpiť do žiadnej politickej strany na Slovensku. V europarlamente bude naďalej pôsobiť v poslaneckom klube Európskej ľudovej strany. Venovať sa chce ako doteraz podpore zamestnanosti hlavne na Slovensku, zlepšeniu situácie živnostníkov, znižovaniu administratívy, rušeniu byrokratických predpisov, budovaniu spoločného trhu a podpore slovenskej výnimočnosti, nových projektov, talentov a mladých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies