Kukan: EÚ nechce znovu zaviesť víza pre občanov z Balkánu

NETKY.SK • 13 August 2015, 13:59 • 2 min
Kukan: EÚ nechce znovu zaviesť víza pre občanov z Balkánu

BELEHRAD - Predseda delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy so Srbskom, slovenský europoslanec Eduard Kukan, oznámil belehradským médiám, že Európska únia nechce znovu zaviesť víza pre občanov zo Srbska a ďalších západobalkánskych krajín.

slovakia

left justify in out

Vyzval však na vyriešenie otázok týkajúcich sa rastúceho počtu žiadateľov o azyl, ktorí prichádzajú z Balkánu do západnej Európe. Informovala o tom dnes chorvátska tlačová agentúra HINA.

 

Kukan, ktorého dnes citovali belehradské noviny Večernje Novosti, povedal, že obavy z prípadného zrušenia bezvízového režimu budú odôvodnené, ak sa nezmení dramatická situácia súvisiaca s narastajúcim počtom migrantov, hľadajúcich útočisko v západnej Európe.

 

Slovenský politik naliehal na západobalkánske krajiny, aby reagovali a urobili všetko, čo je v ich silách, nech sa zmení súčasná vážna situácia okolo prílevu žiadateľov o azyl.

 

Kukan vyhlásil, že existuje silná politická vôľa vyhnúť sa znovuzavedeniu víz, lebo toto opatrenie by bolo pokladané za krok späť.

Slovenský europoslanec takisto kritizoval plán Maďarska postaviť plot popri svojich hraniciach so Srbskom, ktorý má zabrániť vstupu migrantov na maďarské územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies