Kukan bude predsedom delegácie pre Srbsko

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 11:31 • 2 min
Kukan bude predsedom delegácie pre Srbsko

BRATISLAVA - Europoslanec Eduard Kukan (EĽS/SDKÚ-DS) bude v tomto volebnom období predsedom delegácie Európskeho parlamentu pre Srbsko. "Ako predsedu parlamentnej delegácie pre Srbsko ma čaká mnoho výziev v integračnom procese. Budem nápomocný a práve preto aj kritický priateľ Srbska," povedal Kukan.

slovakia

left justify in out

Po minulotýždňovom hlasovaní v pléne sa v Európskom parlamente rozdelili členstvá vo výboroch a v parlamentných delegáciách. V europarlamente pôsobí 20 výborov, dva podvýbory a 44 delegácii. Eduard Kukan, ktorý je členom zahranično-politického výboru, členom podvýboru pre bezpečnosť a obranu a náhradníkom vo výbore pre zamestnanosť a sociálne veci, bude predsedom delegácie pre Srbsko. V minulom volebnom období pôsobil ako predseda delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy s Albánskom, Bosnou a Hercegovinou, Srbskom, Čiernou Horou a Kosovom. Tá už v tomto legislatívnom období neexistuje. "Situácia v každej krajine je iná, prístupové rokovania prebiehajú v Srbsku a Čiernej Hore, ostatné krajiny majú integračné ambície. V tomto ohľade je preto dôležité, aby sa každej krajine venovala osobitá pozornosť," vysvetlil rozdelenie veľkej delegácie slovenský europoslanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona