Kuffa sa zastáva utečencov: Aj my, Slováci, sme ekonomickí migranti

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:58 • 2 min
Kuffa sa zastáva utečencov: Aj my, Slováci, sme ekonomickí migranti

BRATISLAVA - Poslanec za OĽaNO Štefan Kuffa sa zastáva migrantov, pripomína, že aj Slováci migrujú.

slovakia

left justify in out

"Aj my sme migranti, ekonomickí migranti," vyhlásil dnes v pléne Národnej rady SR. Poukázal na to, že mnohí Slováci odchádzajú do zahraničia za prácou či za štúdiom. "Koľko našich ľudí uteká von za prácou? Koľko ľudí ide von študovať? Ak sa vrátia, aj so skúsenosťami, je to dobré. Ale koľkí z nich sa nevrátia?" zdôrazňuje Kuffa. Pripomenul aj ľudí, ktorí za komunizmu emigrovali do zahraničia.

 

Byť utečencom podľa Kuffu nie je jednoduché. "Ak niekto mieri na človeka puškou a ty mu nepodáš pomocnú ruku, je to nehumánne," povedal Kuffa. Za problém v otázke utečencov považuje rozdielne chápanie ľudských práv a egoizmus.

 

Kuffa sa prihovára za dialóg a odmieta hystériu, ktorá sa v súvislosti s utečeneckou krízou šíri. "Nezaujímajme nepriateľské postoje," apeloval Kuffa na poslancov. Dialóg v prípade kríz treba podľa neho viesť až do vyčerpania. "Keď prestaneš viesť dialóg, začnú rinčať zbrane," upozornil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies