Kuffa odkazuje mládeži doma i v zahraničí: Nedrogujte!

NETKY.SK • 29 Január 2014, 10:15 • 2 min
Kuffa odkazuje mládeži doma i v zahraničí: Nedrogujte!

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Štefan Kuffa (OĽaNO) odkazuje mládeži na Slovensku aj v zahraničí, aby nedrogovala.

slovakia

left justify in out

"Nezačínajte ani s ľahkými drogami," odkázal v úvode druhého rokovacieho dňa 29. schôdze v diskusii o vyňatí semien konopy siatej zo zoznamu omamných látok. Kuffa tento krok podporuje, keďže v semenách konopy siatej nie je THC.

Nezaradený poslanec Alojz Hlina sa obáva, že vyňatím semien konopy siatej zo zoznamu sa z niektorých "divných chlapcov v divných autách a divným výrazom v tvári" stanú botanici a pestovatelia. Žiada, aby kompetentní nedovolili mať týmto "divným chlapcom" doma dva a viac mechov semien konopy.

Vyňať semená konopy siatej zo zoznamu omamných látok navrhlo ministerstvo zdravotníctva v novele zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch. Rastliny odrody konopy siatej majú podliehať rovnakej právnej úprave ako doposiaľ, ale vyňaté budú zo skupiny omamných látok jej semená. Ako sa poukazuje v návrhu, semená konopy siatej neobsahujú kanabinoidy, a preto nie je potrebné, aby podliehali kontrolným opatreniam. Po pripomienke ministerstva pôdohospodárstva sa opatrenie týka aj ich spracovania.

Do zoznamu, naopak, pribudne osem nových látok, ako napríklad bufedrón, desoxypipradrol či 4-metylamfetamín. Zároveň dôjde k preradeniu psychotropnej látky GBH z III. do II. skupiny omamných látok, čím ministerstvo reaguje na rezolúcie OSN. Lieky s obsahom tohto liečiva sa tak budú predpisovať na lekárske predpisy s modrým pruhom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies