Kuffa je nominovaný na kandidáta do KDH, z klubu OĽaNO zatiaľ neodchádza

NETKY.SK • 11 September 2015, 15:10 • 2 min
Kuffa je nominovaný na kandidáta do KDH, z klubu OĽaNO zatiaľ neodchádza

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Štefan Kuffa nevystupuje zatiaľ z poslaneckého klubu OĽaNO, aj keď ho Okresná rada KDH v Novom Meste nad Váhom nominovala na kandidáta KDH do parlamentných volieb. Ako povedal dnes pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka, Kuffa odchod zatiaľ vedeniu klubu neoznámil.

slovakia

left justify in out

Podľa Vašečku je vecou každej strany, koho nominuje na kandidátku. Kuffa má záujem o spoluprácu s KDH. „S KDH mám záujem spolupracovať, pretože kresťanské a konzervatívne hodnoty mi boli a sú blízke, rovnako aj politika kresťanských demokratov, ktorým záleží na sociálnej politike, školstve či zdravotníctve. Toto som vyjadril aj svojimi hlasovaniami v NR SR,“ konštatoval. Kuffa však neprejavil záujem o spoluprácu v rámci platformy KDH plus a ani mu to zatiaľ nikto neponúkol.


Podľa predsedu poslaneckého klubu Pavla Abrhana Rada KDH bude 19. septembra schvaľovať stály zoznam kandidátov pre parlamentné voľby, Kuffa však na ňom byť nemôže, lebo nespĺňa podmienku, ktorou sú dva roky členstva v KDH. V októbri Rada KDH rozhodne o definitívnom zložení kandidátky a môže na kandidátku zaradiť aj nečlenov hnutia.


Okresná rada KDH v Novom Meste nad Váhom nominovala Kuffu na kandidátku do nadchádzajúcich parlamentných volieb. Pre agentúru SITA to uviedol okresný predseda Jozef Šimko. Kuffovu nomináciu musí ešte potvrdiť krajská rada v Trenčíne. “Nominácia ma potešila. Pán Matovič mi dal jasne najavo, že so mnou nepočíta a aj keď ma vždy rád nazýva svätým mužom, hneď druhým dychom rád dodáva, že som pre neho a pre politiku nepoužiteľný,” reagoval pre agentúru SITA Kuffa, ktorý pôsobí v kontrolnom výbore na činnosť SIS a vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo. V civilnom živote riadi hospic v Ľubici pri Kežmarku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona