Kuffa chce zakázať Barbinky vampírky

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 10:13 • 2 min
Kuffa chce zakázať Barbinky vampírky

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR za OĽaNO Štefan Kuffa by zakázal jednu z bábik Barbie - vampírku. Pre deti sa totiž podľa neho nehodí.

slovakia

left justify in out

"Je to Barbinka vampírka, taká so zúbkami," priblížil poslancom v pléne Kuffa, ktorý sa svojho času zviditeľnil tým, že homosexualitu označil za chorobu.

Kuffa si myslí, že malé deti by sa s takýmito bábikami so zúbkami nemali hrať, keďže je to pre ne nebezpečné. Podotkol, že ak si takéto hračky chcú dávať dospelí, tak je to v poriadku, ale deťom do rúk podľa Kuffu nepatria.

Poslanec za OĽaNO sa bábikám venoval v diskusii k novele zákona o bezpečnosti hračiek. Tá má upraviť bezpečnostné požiadavky na chemické vlastnosti hračiek. Majú sa znížiť povolené hodnoty kadmia v nich. Právnu normu pripravil rezort hospodárstva a prijíma ňou smernicu EK. Novela okrem iného upravuje aj dokumenty, ktoré musia sprevádzať hračky, či povinnosti dovozcov pred uvedením hračiek na trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies