Kuffa a Kadúc chcú dovoliť predbiehanie sa kamiónov v noci

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 12:06 • 2 min
Kuffa a Kadúc chcú dovoliť predbiehanie sa kamiónov v noci

BRATISLAVA - Kamióny na diaľniciach a rýchlostných cestách by sa mohli predbiehať, a to v čase od 23:00 do 5:00. Navrhujú to v novele zákona o cestnej premávke poslanci za OĽaNO Štefan Kuffa a Miroslav Kadúc.

slovakia

left justify in out

Teraz majú kamióny zakázané predbiehať sa na diaľniciach, návrh schválila prvá vláda Roberta Fica. Od kamionistov išlo vtedy o ústupok, aby sa vyhli niekoľkohodinovej výluke, ktorú vtedy pre nich na konci týždňa v čase najväčších dopravných špičiek navrhoval rezort dopravy pod vedením Smeru-SD. Opatrenie malo zvýšiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

 

„Prax preukázala, že v predchádzaní po diaľnici alebo rýchlostnej ceste nie je potrebné obmedzovať nákladné vozidlá v neskorých nočných a skorých ranných hodinách, teda v čase, keď sú tieto cesty takmer prázdne práve s výnimkou tohto typu motorových vozidiel,“ argumentujú Kuffa a Kadúc. V čase od 23:00 do 5:00 je podľa nich bežná osobná doprava minimálna a rýchlejších osobných automobilov je na cestách menej. „Z tohto dôvodu je dnešná podoba zákona kontraproduktívna a zakazuje nákladným vozidlám predchádzanie iných motorových vozidiel aj v čase, keď to vôbec nie je potrebné,“ uzatvárajú poslanci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona