Kudroč si všetko pamätá, chce nastúpiť ešte proti Sparte

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 18:36 • 2 min
Kudroč si všetko pamätá, chce nastúpiť ešte proti Sparte

PRAHA - Slovenský hokejový obranca Kristián Kudroč, ktorý skolaboval počas stredajšieho semifinálového duelu play off českej extraligy na ľade Sparty Praha, sa cíti dobre a rád by čo najskôr hral.

slovakia

left justify in out

"Vďaka Bohu to dopadlo dobre," uviedol 34-ročný zadák Plzne pre internetový portál isport.cz. "Podstatné je, že lekári vylúčili nejaký veľký problém, vďaka Bohu nič sa so mnou nedeje. Iba ma mrzí, že si musím dať niekoľko dní oddych a potom sa uvidí, čo ďalej."

 

Kudroč doplatil podľa lekárov na vyčerpanie organizmu z dôvodu nedávno prekonanej virózy a zápalu perikardu. "Skrátka na mňa doľahla vyčerpanosť, čo sa môže stať každému, nielen hokejistovi, ale aj ľuďom v normálnej profesii, ktorí napríklad málo spia. Napríklad vám novinárom...," povedal s úsmevom. "Na striedačke mi prišlo zle a pri ceste ku kabínam to so mnou seklo. Akonáhle ma prebudili, už to bolo v poriadku. V podstate všetko si pamätám," prezradil.

 

Slovenský legionár drží palce spoluhráčom a dúfa, že ešte stihne zápasy so Spartou: "Som dohodnutý s pánom doktorom z klubu, že sa stretneme v sobotu. Potom to bude jasnejšie."

 

Vicemajstra sveta z Helsínk 2012 stredajší incident poučil. "A nielen mňa. Je treba si dávať pozor. Hlavne teraz, pri prechode zimy do jari, keď sa mení počasie. To nie je z mojej hlavy, to mi hovorili lekári. Je lepšie dať si tri dni pauzu, vyležať horúčku a až potom sa vrátiť. Nie ďalej hrať a potom vypadnúť na dlhší čas. Verím, že po mojej príhode si niektorí športovci rozmyslia, či má cenu ísť do akcie, keď nie ste fit. Nikdy neviete, aj obyčajná choroba ako chrípka môže byť poriadna sviňa," varuje Kudroč.

 

Obrancu, ktorého po kolapse zdravotníci s kyslíkovou maskou na tvári preniesli do ošetrovne v útrobách O2 arény a následne ho sanitka previezla do nemocnice na Vinohradoch, prepustili necelý deň po hororovom momente do domácej liečby. Nejde pritom o prvý Kudročov kolaps. V auguste 2014 počas jeho pôsobenia v Omsku ho v zápase o Pohár prezidenta Kazachstanu tvrdo narazil Jaroslav Alševskij z Nižnekamsku, robustný bek síce striedanie dokončil, ale potom v šatni pre ťažký otras mozgu skolaboval. Kudroč musel potom celú vlaňajšiu sezónu pre následky zranenia vynechať, pred aktuálnym ročníkom sa dohodol na zmluve s Plzňou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies