Kudroč pri odchode do šatne skolaboval, previezli ho do nemocnice

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 07:53 • 2 min
Kudroč pri odchode do šatne skolaboval, previezli ho do nemocnice

PRAHA - Slovenský hokejový obranca Kristián Kudroč nedohral stredajší druhý zápas semifinále play off českej extraligy na ľade Sparty Praha, v ktorom jeho Škoda Plzeň prehrala 3:4. Pri odchode do šatne po druhej tretine náhle skolaboval. Zdravotníci ho s kyslíkovou maskou na tvári preniesli do ošetrovne v útrobách O2 arény a následne ho sanitka previezla do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Hráči Škody Plzeň zažili nepríjemné chvíle, keď pri odchode do šatne zbadali, ako sa ich slovenský spoluhráč nečakane zrútil k zemi. Dramatický okamih zostal väčšine divákov v hale utajený, okrem hráčov ho videli iba televízne reportérky. "Pri odchode z ľadu prekonal Kristián náhly kolaps so stratou vedomia, z ktorého sa následne spontánne prebral," cituje iDnes.cz slová plzenského lekára Martina Blažeka. Jeho sparťanský kolega Antonín Chochola v televíznom prenose ČT vylúčil zlyhanie srdca.

 

Kudroč sa podľa trénera Škody Michala Straku necítil dobre už pred koncom druhej tretiny, a preto ju nedohral. "A potom sa stalo toto. Nebolo to nič príjemné. Snažili sme sa sústrediť na hokej, ale v hlavách sme to mali," povedal Straka. Kolaps skúseného slovenského obrancu vystrašil aj jeho spoluhráčov. "Je strašidelné, keď takého veľkého chlapa skolí. Vôbec neviem, čo s ním je. Dúfam, že bude v poriadku," povedal náhradný brankár Patrik Polívka. Americký útočník Ryan Hollweg dodal: "Vždy driete pre spoluhráčov. Je strašné, keď sa niečo podobné stane. Hokej je iba hra, jeho zdravie je prednejšie."

 

Kudroč utrpel už v auguste 2014 počas prípravného zápasu o Pohár prezidenta Kazachstanu medzi jeho vtedajším tímom Avangard Omsk a Neftechimikom Nižnekamsk ťažký otras mozgu, po ktorom bol dlhší čas v opatere neurochirurgov. Robustnému zadákovi, pre ktorého to nebol prvý otras, vtedy hrozil predčasný koniec kariéry, napokon však v nej pokračoval. "Myslím, že prešla pomerne dlhá doba, aby sa následky opäť prejavili. Nevšimol som si počas tréningov, utorňajšieho ani stredajšieho zápasu, že by tam bol nejaký úraz hlavy či veľký hit, ktorý by to mohol spôsobiť," dodal plzenský lekár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies