Kučovú čaká operácia, túto sezónu si už nezahrá

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 08:46 • 2 min
Kučovú čaká operácia, túto sezónu si už nezahrá

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Kristína Kučová v najbližšom čase absolvuje operáciu limitujúceho pravého kolena, v tejto sezóne už nebude hrať.

slovakia

left justify in out

"Dlhodobo som sa trápila, vracalo sa mi to po jednom-dvoch zápasoch, musela som sa poodhlasovať z množstva turnajov. Odkladala som to, ale už sa nedá inak. Rozhodla som sa po Wimbledone. Artroskopický zákrok pravdepodobne podstúpim do niekoľkých týždňov v Nemecku. Ešte sa to koleno musí upokojiť, chodím po rehabilitáciách. Čakajú ma nejaké ďalšie vyšetrenia a konzultácie, celé je to trochu komplikovanejšie," povzdychla si 27-ročná Bratislavčanka.

"Nechala som si zmraziť renking na pol roka, pri návrate budem na 95. mieste. Najskôr budem môcť hrať 5. januára. Dúfam, že všetko dobre dopadne a stihnem už Australian Open. Chcem sa v prvom rade dať dôkladne dokopy, aby som ešte pár rokov mohla hrať. Azda si týmto riešením doprajem druhú šancu a prejaví sa to pozitívne ako u Magdy Rybárikovej," skonštatovala hrdinka súťaže junioriek na US Open 2007 "Kika" Kučová, ktorá teda neoslávi desaťročnicu od spomenutého triumfu priamo na kurtoch USTA Billie Jean King National Tennis Center v New Yorku.

Oba základné údery obojručné hrajúca mladšia zo sestier Kučových aj momentálne figuruje na spomenutom 95. mieste vo svetovom rebríčku, v minulosti najvyššie bola na 71. pozícii. Výrazný prepad ju čaká po tom, ako v auguste v Toronte nebude obhajovať svoj vlaňajší senzačný prienik do montrealského semifinále kanadského "hardového" putovného podujatia WTA Premier 5 Rogers Cup.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies