Kučová sa stala hráčkou mesiaca júl s najväčším skokom v rebríčku WTA

NETKY.SK • 5 August 2016, 09:46 • 2 min
Kučová sa stala hráčkou mesiaca júl s najväčším skokom v rebríčku WTA

ST PETESBURG - Slovenská tenistka Kristína Kučová si vyslúžila ocenenie pre hráčku, ktorá v mesiaci júl dosiahla najväčší skok v rebríčku WTA smerom nahor.

slovakia

left justify in out

V hlasovaní fanúšikov zdolala v ankete Britku Johannu Kontovú, Nemku Lauru Siegemnudovú aj Švajčiarku Viktoriju Golubicovú.

 

Takmer desať rokov po triumfe na juniorskom grandslamovom turnaji US Open si Kučová splnila životná sen.  Premiérovo sa prebojovala do TOP 100 singlového rebríčka WTA, a to vďaka skvelým výkonom na turnaji v Montreale. Do hlavnej súťaže sa dostala cez Christinu McHaleovú a na víťaznej jazde zdolala Yaninu Wickmayerovú, Carlu Suarezovú Navarrovú a pred domácim publikom v osemfinále piatu nasadenú Kanaďanku Eugenie Bouchardovú. Vo štvrťfinále prešla aj cez Kontovú, no v semifinále jej vystavila stopku Američanka Madison Keysová.

 

"Tento úspech znamená pre mňa veľa, ale nie je to len o mne. Patrí celej mojej rodine, špeciálne mojim rodičom a sestre, ktorá ma doviedla k tenisu vo veľmi mladom veku. Teraz mám okolo seba veľa ľudí a úspech patrí každému jednému z nich. Za všetko by som sa im chcela poďakovať," citoval web WTA Kučovej slová.

 

Dvadsaťšesťročná Slovenka bola po turnajovom úspechu blízko aj k účasti na olympijských hrách v Riu de Janeiru. Slovenský tenisový zväz (STZ) totiž požiadal o miestenku pre ňu za zranenú Dominiku Cibulkovú, no Medzinárodná tenisová federáca (ITF) Kučovej štart v Riu napokon neodobrila ani v dvojhre, ani v štvorhre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies