Kučová by brala OH ako bonus, bude sa usilovať o Tokio 2020

NETKY.SK • 3 August 2016, 19:11 • 2 min
Kučová by brala OH ako bonus, bude sa usilovať o Tokio 2020

MONTREAL - Slovenská tenistka Kristína Kučová žila v olympijskej nádeji tak krátko, že si ju ani nestihla naplno uvedomiť, už je fuč.

slovakia

left justify in out

"Neberiem to ako sklamanie. Bola by to pekná odmena a bonus. Budem sa snažiť, aby som sa kvalifikovala na ďalšie OH do Tokia," uviedla 26-ročná Bratislavčanka pre agentúru SITA pred svojím stredajším odletom z Kanady, kde čakala na verdikt Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Slovenský tenisový zväz (STZ) požiadal o štart Kristíny Kučovej vo dvojhre aj štvorhre v Riu de Janeiro po tom, ako vystala absencia Dominiky Cibulkovej pre zápal v oblasti ľavej päty. Všetko však napokon dopadlo v neprospech novej členky Top 100 singlového renkingu.

"Kika" Kučová sa minulý týždeň ako kvalifikantka senzačne prebojovala až do semifinále prestížneho podujatia WTA Premier 5 Rogers Cup na tvrdom povrchu v Montreale a vo svetovom rebríčku sa katapultovala za 121. na 77. miesto, o 26 priečok si zlepšila sedem rokov starý osobný rekord. Nominovali ju na ocenenie Prelom mesiaca WTA, výsledky interaktívnej ankety zverejnia v piatok 5. augusta.

"Dnes letím, zajtra budem doma. Ďalším turnajom bude kvalifikácia v New Havene, ale ešte si nie som istá. Nasledovať bude kvalifikácia US Open a potom podujatia v Ázii," konkretizovala Kristína Kučová, ktorú v ostatnom čase viedli staršia sestra Zuzana a kondičný tréner Gabriel Baran.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies