Kuckov recept na Rusov: "Tlačiť sa do koncovky"

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:38 • 2 min
Kuckov recept na Rusov: "Tlačiť sa do koncovky"

Kuckov recept na Rusov: "Tlačiť sa do koncovky"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalista Juraj Kucka verí, že v domácom kvalifikačnom zápase EURO 2012 s Ruskom (piatok 7. októbra o 20.15 v Žiline) prelomí reprezentačná partia strelecké suchoty. V žiadnom z doterajších ôsmich kvalifikačných súbojov nedokázali zverenci trénera Vladimíra Weissa streliť viac než gól, v poslednom septembrovom dvojzápase s Írskom (0:0) a Arménskom (0:4) dokonca vyšli naprázdno.
Zaváhania v kvalifikácii doposiaľ neboli osudové. Proti Rusom však už prípadná bodová strata definitívne zahatá šancu slovenského tímu bojovať o postup na finálový turnaj do Poľska a na Ukrajinu. "Ak chceme pomýšľať na baráž, musíme vyhrať. Až potom môžeme myslieť na druhý zápas v Macedónsku," povedal Kucka. Dvadsaťštyriročný stredopoliar tvrdí, že recept na úspech tkvie proti "zbornej" v tlačení sa do koncovky. "Musíme hrať podobne ako v Rusku, kde sme vyhrali 1:0 a súpera zaskočili aktívnou hrou. Nasadenie musí byť stopercentné a nesmieme sa dostať pod tlak. Musíme sa čo najviac tlačiť do koncovky, inak gól nedáme," dodal Kucka. Nie je tomu dávno, čo sa bývalý hráč Ružomberka a Sparty Praha strelecky presadil v talianskej lige. V zápase 3. kola gólom na Olympijskom štadióne zariadil víťazstvo Janova 2:1 nad Laziom Rím. "Každý chce dať gól a ja mám tiež na to dobré predpoklady. Niekedy je to však o šťastí. Nech ho dá hocikto, ale hlavne nech zápas s Ruskom zvládneme."
Slováci vedia, že v hre o postup ich udrží len plný 6-bodový zisk z posledných dvoch zápasov kvalifikácie. Situáciu mali ešte pred mesiacom po bezgólovej remíze v Írsku vo svojich rukách, lenže následne 6. septembra doma podľahli Arménsku vysoko 0:4 a razom spadli až na 4. priečku v tabuľke. Z ôsmich zápasov majú na konte 14 bodov, rovnako ako tretí Arméni. Vedú Rusi so 17 bodmi, druhí sú Íri (15). Spodné priečky tabuľky okupuje piate Macedónsko (7) a outsider z Andorry bez bodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies