Kuckov Janov živí šancu na Európsku ligu

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:40 • 2 min
Kuckov Janov živí šancu na Európsku ligu

JANOV - Futbalisti FC Janov zvíťazili v pondelkovom dohrávanom stretnutí 35. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A nad FC Turín vysoko 5:1. Janovčania sú tri kolá pred koncom súťaže na siedmom mieste, pričom na šiestu priečku znamenajúcu štart v predkole Európskej ligy 2015/2016, ktorú aktuálne okupuje ich mestský rival Sampdoria, aktuálne strácajú jediný bod.

slovakia

left justify in out

Pohárové umiestnenie zverencov trénera Gian Piera Gasperiniho nie je nereálne. Vo zvyšných zápasoch budú čeliť Atalante Bergamo, Interu Milánu a Sassuolu.

 

"Zápas proti Turínu sme museli vyhrať. Všetci naši súperi o Európsku ligu zvíťazili, a tak to bol pre nás veľký test. Zaslúžime si bojovať do konca," vyhlásil podľa portálu football-italia.net tréner Gasperini, ktorý sedí na lavičke Janova od roku 2013. Predtým mužstvo viedol aj v rokoch 2006 - 2010.

 

FC Janov je deväťnásobný taliansky majster. Posledný titul však získal ešte v roku 1924. Dve majstrovské trofeje pochádzajú dokonca ešte z predminulého storočia. Janovčania môžu dosiahnuť v Serie A najlepšie umiestnenie od roku 2009, keď skončili na piatej priečke.

 

Celý zápas v drese domácich odohral v pondelok aj slovenský reprezentant Kuraj Kucka. "Janov čaká záverečný šprint s cieľom postúpiť do Európskej ligy. Musíme vyhrať všetky zostávajúce stretnutia. V poslednom období sme zvýšili kvalitu a boli sme odmenení výsledkami. Túžime vidieť, ako náš štadión bude v poslednom domácom zápase proti Interu Miláno vibrovať od eufórie," povedal podľa Corriere dello Sport 28-ročný rodák z Bojníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies