Kuckov Janov pripravil majstrovi prvú prehru v Serii A od apríla

NETKY.SK • 30 Október 2014, 10:18 • 2 min
Kuckov Janov pripravil majstrovi prvú prehru v Serii A od apríla

JANOV - Futbalisti FC Janov so slovenským stredopoliarom Jurajom Kuckom pripravili v stredu prvú prehru obhajcovi titulu Juventusu Turín v prebiehajúcej sezóne talianskej Serie A.

slovakia

left justify in out

V Janove vyhrali domáci v 9. kole 1:0 vďaka gólu Lucu Antoniniho v 90.+4 minúte. "Stará dáma" síce zostala  na čele tabuľky s 22 bodmi, no rovnaký počet už má aj druhý AS Rím, ktorý v stredu zdolal Cesenu 2:0. Janov je deviaty s 15 bodmi, rovnaký počet má aj šieste Lazio Rím, siedmy SSC Neapol a ôsmy Inter Miláno.

 

Kucka nastúpil do zápasu v 69. minúte, keď nahradil Rolanda Mandragoru. "Juve" sa v poslednej dobe herne nedarí. Hoci mal v Janove viac z hry, často kazil prihrávky a nedostával sa do vyložených šancí. Zápas mal svoju kvalitu, domáci sa sústredili proti majstrovi na obranu a vyrážali do brejkov. Janov mal aj šťastie, v 24., resp. 70. minúte trafili konštrukciu brány Fernando Llorente a Angelo Ogbonna. Rozhodujúci moment sa tak zrodil na konci, hoci úspešného strelca ešte tiesnil obranca hostí Giorgio Chiellini. Gól striedajúceho Janovčana ukončil majstrovi sériu v lige bez prehry, ktorú začal na začiatku apríla. Pokazil tiež jubilejný 500. zápas v drese "Bianconeri" pre brankára Gianluigiho Buffona.

 

"Hrali sme na strašnom teréne. Jediné ale, čo nás môže mrzieť, je posledných dvadsať sekúnd. Liga sa dá vyhrať aj s remízami a myslím, že toto bola lekcia, ktorá nám pomôže pochopiť, že ak nepremeníme svoje šance, na konci to môžeme trpko oľutovať," povedal po zápase tréner hostí Massimiliano Allegri

Serie A - 9. kolo:
FC Janov - Juventus Turín 1:0 (0:0)
Gól: 90.+4 Antonini
/za domácich J. Kucka od 69. min./

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona