Kucka s Novotom sa tešia do Trnavy, vysnívaných súperov na ME nemajú

NETKY.SK • 9 November 2015, 16:56 • 2 min
Kucka s Novotom sa tešia do Trnavy, vysnívaných súperov na ME nemajú

SENEC - Slovenskí futbaloví reprezentanti sa stretli prvýkrát po postupe na EURO 2016 a na pondelňajšom zraze v Senci z nich bola cítiť stále veľká radosť. Po októbrovej výhre v Luxembursku 4:2 a spečatení postup však už vedia, že sa začal boj o miestenky na finálový turnaj a hodlajú preto dobre obstáť v prípravných dueloch v piatok v Trnave proti Švajčiarom, resp. v utorok v Žiline proti Islandu.

slovakia

left justify in out

Obaja súperi postúpili tak ako hráči trénera Jána Kozáka do Francúzska, Slovákov teda nečaká nič ľahké a prípravu berú s plnou vážnosťou. "Na oba zápasy sa ideme pripraviť, akoby boli kvalifikačné. Každý zápas chceme vyhrať a podať v nich dobrý výkon. Sme šťastní, že sme postúpili, ale už sa musíme pripravovať na majstrovstvá Európy. Najlepšia príprava je hrať proti takýmto súperom a dobre sa v nich ukázať," povedal médiám stredopoliar milánskeho AC Juraj Kucka. Ten hráčov oboch súperov detailne nepozná, ale vie, že ich výsledky hovoria za všetko: "Island postupom a najmä spôsobom ako to dokázal, prekvapil každého. Majú dobrý tím. Nechali za sebou Turkov, Čechov, Holanďanov. Určite sú kompaktní a vedia bojovať jeden za druhého, a preto aj dokázali to, čo dokázali. Švajčiari majú veľa kvalitných hráčov, hoci ich nepoznám detailne."

 

Národný tím si prvýkrát zahrá na novom Štadióne Antona Malatinského v Trnave a Kucka sa už nevie dočkať. "My sa do Trnavy všetci veľmi tešíme. Reprezentácia hrá po dlhšom čase inde ako v Žiline, verím, že tam prídu ľudia z celého Slovenska. My ich sklamať nechceme a túžime, aby to dobre dopadlo. Verím, že bude dobrý zápas."

 

V decembri sa pozornosť celého futbalového sveta uprie do Francúzska, kde sa uskutoční žreb turnaja, na ktorom bude prvýkrát štartovať 24 tímov. Kucka vysneného súpera do skupiny nemá: "Už som to aj hovoril, bol by som rád, keby tam boli aj Taliani, ale to je žreb. Na ME je 24 tímov a môžeme dostať hocikoho. Budem rád, ak to budú prijateľní súperi a pobijeme sa s nimi o postup. Určite nemám nikoho vysnívaného".

 

V dobrej nálade podčiarknutej postupom v Európskej lige UEFA prišiel do Senca aj brankár viedenského Rapidu Ján Novota. "V reprezentácii je vždy super nálada, veľmi som sa sem tešil, myslím, že každý sa sem tešil. Verím, že opäť spravíme dobré zápasy a najmä s víťazným koncom pre nás. Teším sa veľmi aj do Trnavy, osobne som tam na novom štadióne ešte nebol. Teším sa, že sa aj tam pozrieme a verím, že nový štadión pokrstíme víťazstvom."

 

Rakúsky národný tím postúpil na ME tiež, na otázku, či by si ich želal do skupiny, Novota odpovedal diplomaticky: "Neviem či by som si ich prial. Hrajú dobre, ale my sme lepší. Myslím, že každý súper bude ťažký. To ale ešte nesmieme predbiehať. Teraz tu máme dva priateľské zápasy a sústrediť sa musíme na ne."

 

Róbert Mak môže na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie na čas zabudnúť na povinnosti v gréckom klube PAOK Solún. Zamestnávateľ 24-ročného (nar. 8. marca 1991) krídelníka nenaplnil trojbodový cieľ v nedeľnom domácom stretnutí 10. kola tamojšej najvyššej súťaže s hráčmi posledného mužstva tabuľky Panthrakikosu. Po gólovej prestrelke sa zrodila remíza 3:3. Mak absolvoval celý zápas a v 87. min dostal žltú kartu. Jeho klubový i reprezentačný spoluhráč Erik Sabo sedel na lavičke náhradníkov. "Rozhodne som sa veľmi tešil na zraz. Na chvíľu si oddýchnem od klubových povinností. Teraz sa sústredím výlučne na národný tím, potom prepnem koncentráciu na PAOK," zdôraznil bratislavský rodák v pondelok podvečer v Senci.

 
Slováci v rámci novembrového asociačného termínu v medzištátnych prípravných dueloch privítajú v piatok 13. 11. od 20.45 h v Trnave Švajčiarov, v utorok 17. 11. v rovnakom čase, ale v Žiline, Islanďanov. "Čakajú na nás dve kvalitné previerky proti silným družstvám. Stojí pred nami vážny dvojzápas. Pred budúcoročnými majstrovstvami Európy vo Francúzsku totiž už neodohráme mnoho stretnutí. Z každého z nich treba vyťažiť maximum. Určite to neberieme na ľahkú váhu a chceme zvíťaziť," vyhlásil bývalý krídelník bratislavského Slovana, anglického Manchestru City či nemeckého 1. FC Norimberg. V najcennejšom drese má Mak aktuálne na konte 22 vystúpení a štyri zásahy. 


Zverenci Jána Kozáka sa po prvý raz predstavia v novopostavenej trnavskej City Arene. Róbert Mak patrí k ľuďom, ktorí majú z nového Štadióna Antona Malatinského pozitívne referencie: "Počul som naňho samú chválu. Je to krásny stánok, najmodernejší na Slovensku. Chceme spraviť radosť divákom aj sebe. Dúfame, že príde veľa fanúšikov, zažijeme dobrú atmosféru a pridáme k nej peknú hru i úspešný výsledok." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies