Kucka prvým gólom v sezóne pomohol Janovu k víťazstvu

NETKY.SK • 4 November 2013, 11:59 • 2 min
Kucka prvým gólom v sezóne pomohol Janovu k víťazstvu

MILÁNO - Slovenský futbalový stredopoliar Juraj Kucka prispel v nedeľu gólom k víťazstvu FC Janov na ihrisku Lazia Rím v rámci 11. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák z Bojníc otvoril skóre v 60. min po prihrávke Ioannisa Fetfatzidisa. Pre bývalého hráča pražskej Sparty či ružomberského MFK to bol vôbec prvý presný zásah v tejto sezóne. O 12 minút neskôr upravil na konečných 2:0 útočník Alberto Gilardino z pokutového kopu po ruke francúzskeho stopéra Michaëla Cianiho.

Janovčania sú vďaka trojbodovému zápisu na ôsmom mieste v tabuľke, na konte majú 14 bodov. "Odohrali sme naozaj veľmi dobré stretnutie. Lazio dovtedy doma ešte neprehralo, ale nám sa podarilo ich zdolať najmä dobrou a disciplinovanou obranou. Všetci sme poctivo bránili a jednoducho sme dali do zápasu všetko. Čerešničkou boli dva góly, ktoré nám priniesli veľmi dôležité body, v tabuľke sme sa posunuli do jej hornej polovice," zhodnotil Kucka pre svoju oficiálnu internetovú stránku. 

FC Janov si pripísal druhé víťazstvo po sebe, v stredu sa radoval aj po dueli proti Parme (1:0). Jediný gól vsietil Gilardino. "S Parmou sme odohrali veľmi ťažký zápas, ktorý mal už od začiatku dobré tempo. Už v prvej minúte sme mali výhodu pokutového kopu, ale Gilardino ho nepremenil. Aj naďalej sme sa však dokázali dostávať do šancí a držať krok s kvalitným súperom. Druhý polčas pokračoval vo vysokom tempe a v 57. min sme sa ujali vedenia, keď Gilardino krásne zakončil hlavou. Výsledok sme si už postrážili a získali dôležité body," dodal Kucka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona