Kucka prispel gólom k triumfu AC Miláno na pôde Chieva Verona

NETKY.SK • 17 Október 2016, 08:04 • 2 min
Kucka prispel gólom k triumfu AC Miláno na pôde Chieva Verona

RÍM - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka prispel v 8. kole talianskej Serie A gólom k triumfu AC Miláno na pôde Chieva Verona 3:1. V 45. minúte delovkou spoza šestnástky otvoril skóre.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka prispel v 8. kole talianskej Serie A exportným gólom k triumfu AC Miláno na pôde Chieva Verona 3:1. V 45. minúte delovkou spoza šestnástky vymietol horný roh a otvoril skóre. Pre skúseného stredopoliara to bol prvý presný zásah od januára.

 

O druhý úspech "rossoneri" sa postaral hneď po zmene strán Mbaye Niang. Domácim sa podarilo skorigovať zásluhou slovinského stredopoliara Valtera Birsu, no posledné slovo mal v závere nadstaveného času striedajúci Kolumbijčan Carlos Bacca. Tréner AC Vincenzo Montella si po zápase mädlil ruky, veď jeho tím poskočil v tabuľke už na tretie miesto.

 

Kucku označil za veľkú oporu. "Juraj je pre nás veľmi dôležitý hráč, dodáva mužstvu fyzickosť a kvalitu. Dokáže sa dobre adaptovať a je kľúčový pre naše herné schémy," povedal Montella pre oficiálnu klubovú stránku Milánčanov. Výkon slovenského stredopoliara ocenili aj talianske médiá, ktoré mu dali vysoké známky. AC ukončilo dvanásťzápasovú domácu sériu Chieva bez prehry.

 

Na budúcu sobotu privíta tím z metropoly Lombardska na San Sire úradujúceho majstra Juventus Turín, na ktorého stráca päť bodov. "Je to pre nás veľká výzva. Budeme čeliť najsilnejšiemu tímu v Taliansku, jednému z najkvalitnejších v celej Európe. Dôležité je, aby sme po úspešných výsledkoch nezaspali na vavrínoch a pokračovali v nastúpenej ceste."

 

Futbalisti Interu Miláno pokračujú v nepresvedčivých výkonoch. Opäť stratili všetky body, keď podľahli FC Cagliari 1:2 a v tabuľke sa prepadli na priebežnú 11. priečku. Inter sa mohol gólovo naštartovať už v prvom polčase, ale Mauro Icardi v 26. minúte nepremenil penaltu. Až po zmene strán poslal domácich do vedenia portugalský stredopoliar Joao Mario, no duel na San Sire do víťazného konca nedotiahli. V 71. minúte vyrovnal Federico Melchiorri a päť minút pred koncom si zrazil loptu do siete brankár Samir Handanovič.

 

Futbalisti ACF Fiorentina remizovali doma s Atalantou Bergamo 0:0. Zaznamenali tak tretí nerozhodný výsledok z uplynulých štyroch duelov. Lazio Rím zachránilo bod za remízu 1:1 doma s Bolognou až v 97. minúte, keď nariadenú penaltu premenil Ciro Immobile.

 

Serie A - 8. kolo:

 

Chievo Verona - AC Miláno ::3 (0:1)

Góly: 76. Birsa - 45. KUCKA, 46. Niang, 90+4. Bacca

/Kucka odohral za hostí celý zápas/

 

 

 

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 0:0

 

FC Janov - FC Empoli 0:0

ČK: 34. Lazovič (Janov)

 

Inter Miláno - FC Cagliari 1:2 (0:0)

Góly: 56. Mario - 71. Melchiorri, 85. Handanovič (vl.)

 

Lazio Rím - FC Bologna 1:1 (0:1)

Góly: 90.+7 Immobile - 10. Helander

 

Sassuolo Calcio - FC Crotone 2:1 (0:1)

Góly: 83. Sensi, 86. Iemmello - 2. Falcinelli

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona