Kucka prestúpil do Janova: "S Hamšíkom som ešte nehovoril"

NETKY.SK • 5 Január 2011, 14:26 • 2 min
Kucka prestúpil do Janova: "S Hamšíkom som ešte nehovoril"

Kucka prestúpil do Janova: "S Hamšíkom som ešte nehovoril"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka prestúpil zo Sparty Praha do talianskeho klubu FC Janov. Účastník MS 2010 v JAR odletel na Apeninský polostrov v stredu krátko popoludní, aby s účastníkom tamojšej Serie A podpísal kontrakt. Prestupová suma sa podľa českých médií pohybuje na úrovni 90 miliónov českých korún.
      Zástupcovia Janova prišli do Prahy na rokovania už začiatkom týždňa a s vedením českého majstra sa dohodli v utorok večer. Kucka spolu s jeho agentom Emilom Kovarovičom v stredu nabrali kurz z Prahy cez Miláno do Janova, kde sa mal hráč podrobiť lekárskym testom. "Čakajú ma ešte lekárske testy, až po nich môže prísť k definitívnemu uzatvoreniu celej veci. Ja len dúfam, že to už nič nezmarí. Na taliansku ligu sa teším, patrí k najlepším na svete. Nie, s Marekom Hamšíkom som sa ešte o mojom prestupe nerozprával, ale teším sa na zápasy v Serii A," povedal pre TASR fyzicky výborne disponovaný dvadsaťtriročný stredopoliar, ktorý prišiel do Sparty pred dvoma rokmi z Ružomberka. Odporučil ho bývalý tréner "Ruže" Michal Bílek. Kucka sa stal oporou a vybojoval si miesto aj v reprezentácii, s ktorou absolvoval vrchol na turnaji v JAR. Tam bol jedným z najlepších hráčov v súboji s obhajcami titulu Talianmi, ktorých zverenci trénera Vladimíra Weissa zdolali 3:2.
      Janovčania pod vedením trénera Davide Ballardiniho sa aktuálne v tabuľke talianskej najvyššej súťaže nachádzajú na 11. mieste. Po 16 odohratých zápasoch majú na konte 21 bodov, rovnako ako desiate Chievo Verona. "O Janove som si hľadal informácie najmä na internete. Je to klub s dlhou a dobrou históriu, v kádri sú dobrí hráči. Takmer nikoho z nich ale veľmi nepoznám," dodal Kucka na margo 9-násobného majstra Talianska, ktorého posledný titul sa ale datuje do roku 1924.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona