Kucka pred Oviedom: Na Ukrajinu budem aspoň plný síl

NETKY.SK • 2 September 2015, 12:09 • 2 min
Kucka pred Oviedom: Na Ukrajinu budem aspoň plný síl

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti nastúpia v dôležitom sobotňajšom stretnutí kvalifikácie o postup na EURO 2016 na pôde Španielska bez viacerých opôr. Okrem trojice Martin Škrtel, Ján Ďurica, Vladimír Weiss bude trénerovi Jánovi Kozákovi chýbať aj Juraj Kucka.

slovakia

left justify in out

Defenzívny štít videl v júnovom súboji s Macedónskom svoju tretiu žltú kartu v kvalifikácii, po ktorej automaticky nasleduje stop na jeden zápas. V utorkovom domácom dueli proti Ukrajine (8. septembra v Žiline) však už trénerom bude opäť k dispozícii.

 

"V Španielsku hrať nemôžem, ale jasné, že chcem tam s chalanmi byť, povzbudiť ich. Bude to pekný a zároveň veľmi ťažký zápas. Verím, že to chalani zvládnu. Žltá karta v predchádzajúcom stretnutí ma mrzí, určite som si chcel v Španielsku zahrať. Na druhej strane je dobre, že to vyšlo na tento zápas a na Ukrajinu budem aspoň plný síl," povedal.

 

Na utorkový zraz do Senca prišiel tri dni po tom, ako si v talianskej Serie A odbil debut za slávne AC Miláno. Na San Siro prestúpil z FC Janov, kde od roku 2011 odohral 120 ligových duelov. "Celý prestup sa udial veľmi rýchlo. Vo štvrtok mi volali, že mám prísť na klub. Vedenie Janova mi oznámilo, že už s tímom nebudem trénovať, a že večer mám odcestovať do Milána. Na druhý deň som tam absolvoval vstupnú prehliadku a poobede podpísal zmluvu." S novými spoluhráčmi sa krátko zoznámil na tréningu a už v sobotu "rossoneri" čakal súboj 2. kola domácej súťaže proti Empoli. Kucka nastúpil do druhého polčasu, keď v 46. minúte vystriedal Antonia Nocerina. So svojou ouvertúrou v drese sedemnásobného európskeho šampióna a 18-násobného talianskeho majstra bol spokojný: "Vyhrali sme 2:1, takže super. Hra nebola najlepšia, ale v klube som len chvíľočku, musím sa naplno adaptovať a spoznať ich systém." Rozdiel medzi jeho bývalým a súčasným pôsobiskom si uvedomil hneď po príchode. "Už len keď prídete do tréningového centra, je vidieť, že Miláno je veľkoklub. Podmienky, vybavenie či iné záležitosti sú na špičkovej úrovni. Máme tam k dispozícii všetko potrebné, aj veci mimo futbalu," dodal.

 

Kuckov odchod do Milána kvitoval aj kouč Kozák. "Juraj si za svoj prístup k futbalu prestup do väčšieho klubu zaslúžil. Napokon prestúpil do špičkového pôsobiska. Som presvedčený, že sa mu tam môže dariť, pretože v mužstve im doteraz chýbal typovo presne taký futbalista ako Juraj. Pôsobenie v AC Miláno ho určite posunie vpred," povedal tréner SR.

 

Slováci majú kvalifikáciu o postup na EURO 2016 výborne rozohratú, v šiestich zápasoch získali plný počet osemnásť bodov. Aj preto sa Kucka na spoluhráčov z reprezentácie tešil. "Vládne medzi nami výborná atmosféra, myslím, že každý z nás sa sem opäť tešil. Rád som zase videl chalanov, trénerov či členov realizačného tímu. Postup na šampionát máme skutočne na dosah. V Španielsku budem chalanov povzbudzovať z hľadiska, potom spolu potrénujeme a zodpovedne sa pripravíme na Ukrajinu. Samozrejme, že radi by sme získali čo najväčší počet bodov a postup si zabezpečili čo najskôr," nechal sa počuť 41-násobný reprezentant SR.

 

Zápas Španielsko - Slovensko je na programe v sobotu 5. septembra v Oviede s výkopom o 20.45 SELČ. O tri dni neskôr v Žiline si Kozákovi zverenci v rovnakom čase zmerajú sily s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies