Kucka po znížení na 2:3 priznal obavy, v skupine chce Talianov

NETKY.SK • 13 Október 2015, 12:39 • 2 min
Kucka po znížení na 2:3 priznal obavy, v skupine chce Talianov

LUXEMBURG - Po prehre 0:1 s Bieloruskom zavládlo v tábore slovenskej futbalovej reprezentácie obrovské sklamanie, no podľa stredopoliara Juraja Kucku muselo čo najrýchlejšie prebolieť. Už o 72 hodín neskôr totiž mužstvo Jána Kozáka nastúpilo v kľúčovom dueli kvalifikácie EURO 2016 v Luxembursku a po víťazstve 4:2 znamenajúcom postup na finálový turnaj si zahojilo všetky rany, ktoré utrpelo v piatok v Žiline, kde mu nebolo súdené oslavovať.

slovakia

left justify in out

"Chceli sme odčiniť chvíľkové zaváhanie proti Bielorusku, ktoré prišlo v nevhodnom čase, ale našťastie sme to v poslednom zápase zvládli. Celá kvalifikácia bola úžasná, s výnimkou toho Bieloruska... Začali sme ju šiestimi víťazstvami, potom sme síce postrácali nejaké body a najmä nás mrzela domáca prehra s Bieloruskom. Nálada v šatni však zostala bojovná, veľmi sme chceli postúpiť na šampionát. Teraz si to plnými dúškami užívame," tešil sa Kucka.

 

Slováci viedli v Luxemburgu 3:0, po zmene strán si však cestu za troma bodmi skomplikovali. Domáci outsider dvoma zlepenými gólmi znížil na 2:3. Kucka bez okolkov priznal, že v tej chvíli sa začal o výsledok obávať. "Skomplikovali sme si to. Nechali sme ich hrať, dostali sme hlúpy gól a vzápätí ďalší z penalty. Báli sme sa, ale napokon sme si víťazstvo ustrážili. Sme strašne šťastní. Ďakujeme fanúšikom, ktorí merali cestu do Luxemburska. Oslávili sme s nimi postup, a potom aj v šatni. Sú to skvelé pocity," vravel 28-ročný legionár milánskeho AC.

 

"Kuco" na otázku, ktorého súpera by si 12. decembra na žrebe v Paríži želal do skupiny, bez váhania vysúkal zo seba jeden tím: "Opäť by som si chcel zahrať proti Taliansku." Práve taliansky futbal je jeho osudom. Na MS 2010 v Juhoafrickej republike podal proti "squadre azzurra" skvelý výkon na poste defenzívneho stredopoliara a Slovensko po víťazstve 3:2 senzačne postúpilo do osemfinále, kde vypadlo s neskorším finalistom Holandskom. Na šampionáte na seba Kucka upriamil pozornosť skautov a o pol roka ho ulovil FC Janov, kde pôsobil do leta tohto roka. Od novej sezóny je hráčom AC Miláno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies