Kucka o Anglicku: Budeme mať čo robiť

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 15:42 • 2 min
Kucka o Anglicku: Budeme mať čo robiť

VICHY - Po prehratom zápase s Walesom cítil väčšiu únavu ako po víťaznom s Ruskom. Futbalový stredopoliar Juraj Kucka na piatkovom mediálnom termíne porozprával, ako a s kým prežíval eufóriu po triumfe v Lille (2:1), ako slovenskí "sokoli" trávia voľný čas a zamyslel sa aj nad najbližším, z hľadiska vytúženého postupu do osemfinále extrémne dôležitým duelom s Anglickom.

slovakia

left justify in out

Slováci proti "zbornej" ustáli v závere silný tlak. Panika sa ale tímu kapitána Martina Škrtela nechytala. "Dali sme do toho naozaj všetko. Mali tam pár pološancí, ale tak to býva. Jedno mužstvo vedie, ale to druhé sa snaží dať gól, a toto ešte bolo za stavu 2:1. Bolo to veru zaujímavé," s úsmevom sa hráč AC Miláno ešte vrátil k historickému duelu tímu trénera Jána Kozáka v Lille a prezradil, že sa po konečnom hvizde radoval aj s jeho otcom.

 

Ten nechýbal ani na finálovom turnaji MS 2010 v ďalekej JAR, kde Slováci ešte pod vedením kouča Vladimíra Weissa staršieho prenikli do osemfinále: "Veľa sme si nepovedali. Išlo o emócie, skôr o to objatie. Otec chodí na každý zápas, v tom prvom sme sa ani nestretli. Dúfam, že sa stretneme aj na tom treťom, tam príde celá rodina."

 

Oba slovenské súboje v B-skupine boli fyzicky veľmi náročné, "draci" aj Rusi vyznávajú behavý futbal s množstvom osobných súbojov. V závere preto slovenskí reprezentanti mleli z posledného, hoci práve Kucka sa necítil zle: "Ja som sa cítil po zápase s Walesom trošku viac unavený ako po tom s Ruskom. Ale každý zápas je iný. Pocity sú stále iné. Ťažko porovnávať." Reprezentanti majú vo Vichy k dispozícii dostatok priestoru na regeneráciu a voľný čas trávia najmä v hoteli a v pokojnom kúpeľnom centre na prechádzkach spojených s neodmysliteľnou kávičkou. "Ja najmä pozerám filmy a hrám videohry," špecifikoval bývalý hráč Sparty Praha a FC Janov.

 

"Je však ťažké stále ísť do fyzicky náročných súbojov, vždy tam sú nejaké kopance a podobne," povedal Juraj Kucka počas piatkového mediálneho termínu vo Vichy, hlavnom stane Slovákov počas ME a doplnil: "Dali sme do toho všetko. Rusi mali v stredu tlak, dostávali sa do pološancí, ale tak to býva." 

 

"Angličania majú veľkú silu, Walesanov tlačili celý zápas. Proti Rusom to bolo asi rovnako. Určite budú chcieť zvíťaziť aj proti nám, budeme mať čo robiť. Verím, že to zvládneme a potešíme fanúšikov. Je super, že si ľudia našli cestu a podporujú nás. Vždy je pekné vidieť na tribúnach aj naše farby," skonštatoval záložník AC Miláno, ktorý na šampionáte púta pozornosť aj svojím dresom - na chrbte nemá priezvisko, ale prezývku Kuco. Pre rovnaký krok sa už rozhodol aj v klubovom drese.

 

"Patrí to ku mne, všetci ma tak volajú. Spýtal som sa, či je to možné, a keďže áno, dal som si to tam," vyhlásil účastník svetového šampionátu v JAR 2010 a doplnil: "Aspoň v niečom som v reprezentácii prvý..." 

 

Hráči si vo štvrtok pozreli dôležitý duel ostrovných rivalov Walesu a Anglicka (1:2). Logicky sa sústredili na Angličanov, keďže práve tím Roya Hodgsona im príde do cesty v pondelok v St. Étienne (21.00 SELČ).

 

Čo videli? "Veľkú silu. Tlačili celý zápas. Musíme sa na to veľmi dobre pripraviť. Oni budú hrať a určite budú chcieť vyhrať. Budeme mať čo robiť," vyjadril sa 29-ročný štítový stredopoliar, ktorý je pred zápasom optimista: "Dúfam, že to zvládneme a potešíme fanúšikov. Je super, že ľudia si sem našli cestu, lebo hneď je to krajšie, keď vidíme naše farby na tribúnach."

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies