Kucka jednou nohou v Istanbule: Zrazu prišiel zvrat

NETKY.SK • 29 August 2015, 07:58 • 2 min
Kucka jednou nohou v Istanbule: Zrazu prišiel zvrat

MILÁNO - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka sa stal definitívne hráčom AC Miláno. Defenzívny stredopoliar podpísal s "rosso-neri" kontrakt do 30. júna 2019. Predpoludním absolvoval na klinike La Madonnina lekársku prehliadku a popoludní ho oficiálne predstavili ako novú letnú posilu.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi spokojný, že som v Miláne. Je to pre mňa veľká príležitosť a zároveň výzva. Bolo to pre mňa prekvapenie, rokovania prebehli veľmi rýchlo. Dúfam, že pomôžem tímu dosiahnuť vysoké méty. V Miláne chcem ukázať všetko, čo viem. Prvé dojmy sú krásne," citovala slová Kucku oficiálna klubová stránka "rosso-neri".

 

Účastník MS 2010 v JAR sa v metropole Lombardska stretne so svojím bývalým spoluhráčom z FC Janov Lucom Antonellim. "Luca mi tlmočil, že má radosť z môjho príchodu. V každom zápase, v ktorom mi dá tréner príležitosť, sa vynasnažím vydať zo seba maximum. Bez ohľadu na to, na akom nastúpim poste. Platí to už o sobotňajšom dueli s Empoli. Vždy som hrával v strede poľa, no ak mi kouč prisúdi inú pozíciu, budem sa usilovať udomácniť aj tam," dodal Kucka.

 

Prestup Kucku do AC Miláno sa zrodil extrémne rýchlo. Prezradil to Karol Csontó z agentúry Stars and Friends, ktorá hráča zastupuje a ktorá prestup sprostredkovala. "Juraj podpísal zmluvu na štyri roky. Jednou nohou sme už boli v Besiktasi Istanbul, keď som ešte zavolal šéfovi milánskeho klubu Adrianovi Gallianimu, aby som skontroloval situáciu. AC Miláno malo totiž o Juraja v minulosti záujem. Porozprával sa s trénerom Sinišom Mihajlovičom a volal mi o hodinu, aby som prišiel okamžite do Milána, pretože oňho majú záujem. Ja som bol na losovaní Ligy majstrov v Monaku a v Miláne som vedel byť za dve hodiny. A tesne pred tým ako sme mali večer odletieť do Istanbulu, sme sa dohodli na štvorročnej zmluve. Juraj chcel vždy hrať za AC Miláno a som rád, že sme mu jeho sen pomohli uskutočniť," uviedol Csontó.

 

Na San Siro by sa mal bývalý hráč Podbrezovej, Ružomberku a Sparty Praha sťahovať za 3 milióny eur. O Kucku sa už milánske veľkokluby zaujímali, v roku 2011 získal na neho 50-percentné práva Inter Miláno, neskôr ich ale predal späť Janovu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies