Kuchárku Nigella Lawson obvinili z užívania drog, ona to popiera

NETKY.SK • 4 December 2013, 15:55 • 2 min
Kuchárku Nigella Lawson obvinili z užívania drog, ona to popiera

LONDÝN - Anglická televízna kuchárka a autorka kuchárskych kníh Nigella Lawson odmietla obvinenia z užívania drog.

slovakia

left justify in out

Urobila tak po tom, čo jej bývalé asistentky Francesca a Elisabetta Grillové, ktoré sú obžalované z finančného podvodu, na súde tvrdili, že nimi spreneverené peniaze použili na kúpu návykových látok pre ňu. Asistentky podľa obvinenia spreneverili 685-tisíc libier (v prepočte zhruba 825-tisíc eur) z kreditných kariet Lawson a jej bývalého manžela Charlesa Saatchiho.

Obvinenia, že Lawson užívala drogy, sa objavili na internete ešte pred súdnym procesom. Podľa Lawson sú však pokusom jej bývalého manžela o pošpinenie jej mena. "Povedal mi, že ak sa k nemu nevrátim a neočistím jeho meno, zničí ma," vyhlásila známa kuchárka na súde. 

Lawson sa so Saatchim rozviedla v júli po desiatich rokoch manželstva. Rozvodu predchádzalo zverejnenie fotografií, na ktorých Saatchi drží Lawson pod krkom. Dvojica stála na terase pred londýnskou reštauráciou a kuchárka mala v očiach slzy. Saatchi tvrdil, že šlo len o malú hádku a v skutočnosti manželku neškrtil, len ju hravo chytal za krk. Ona sa k incidentu vôbec nevyjadrila a odsťahovala sa z ich spoločného domu. Následne sa v médiách objavili aj ďalšie informácie o manželovej tyranii. 

Päťdesiattriročná Lawson, dcéra bývalého britského ministra financií Nigela Lawsona, sa stala populárnou vďaka televíznym šou o varení i kuchárskym knihám. Za Saatchiho sa vydala v roku 2003 po tom, ako jej bývalý manžel John Diamond podľahol rakovine hrtana. Z prvého manželstva má dve deti, dcéru Cosimu a syna Bruna. Jej 70-ročný bývalý manžel spolu s bratom viedol reklamnú agentúru Saatchi & Saatchi, ktorá bola v 80. rokoch najväčšia na svete. Keď ich v roku 1995 z firmy vyhnali, založili si novú pod názvom M&C Saatchi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies