Kučerena: Snowden si už v Rusku vybral miesto, kde bude žiť

NETKY.SK • 2 August 2013, 12:26 • 2 min
Kučerena: Snowden si už v Rusku vybral miesto, kde bude žiť

MOSKVA - Edward Snowden si už vybral v Rusku miesto, kde bude žiť. Oznámil to dnes jeho právnik Anatolij Kučerena, ktorý Američanovi pomohol so žiadosťou o dočasný azyl v Rusku.

slovakia

left justify in out

"Áno, bývanie si už vybral, všetko je v poriadku," povedal Kučerena pre agentúru RIA Novosti. Už predtým však dal najavo, že miesto pobytu Snowdena, bývalého pracovníka amerických tajných služieb, bude z bezpečnostných dôvodov tajné.

Snowden dostal do rúk dokumenty o udelení jednoročného azylu vo štvrtok. Ihneď opustil tranzitnú zónu moskovského letiska Šeremeťjevo, kde bol od 23. júna. Zónu nemohol opustiť, pretože USA mu zrušili platnosť cestovného pasu.

"Tie podmienky, v ktorých žil, v ktorých sa nachádzal, možno prirovnať k domácemu väzeniu. Nie je to ako doma. Predstavte si, každý deň z reproduktora napríklad hlásia, že lietadlo odletelo z New Yorku, Washingtonu či Ríma - a to nepretržite. Prakticky každú minútu niečo z reproduktora hlásili," povedal Kučerena.

Spojené štáty, ktoré chcú Snowdena stíhať za vyzradenie tajných amerických sledovacích programov, udelenie azylu označili za "mimoriadne sklamanie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies