Kučera nečakal, že do Siene slávy pôjde tak skoro: Začínam sa cítiť starý

NETKY.SK • 20 December 2013, 09:36 • 2 min
Kučera nečakal, že do Siene slávy pôjde tak skoro: Začínam sa cítiť starý

BRATISLAVA - Karol Kučera nečakal, že osem rokov po skončení kariéry sa ocitne v Sieni slávy slovenského tenisu. Bývalú svetovú šestku vo štvrtok večer uviedli do slovenskej tenisovej dvorany spoločne s Katarínou Studeníkovou, Jozefom Mariánom Fillom, a Lýdiou Melišovou (obaja in memoriam).

slovakia

left justify in out

"Myslel som si, že takéto ocenenie sa dáva trochu neskôr. Predsa len sa cítim taký mladší, teraz sa začínam cítiť starý. Na druhej strane ma to motivuje do ďalšej práce. Veľmi si to vážim a dúfam, že moje skúsenosti budem môcť ďalej odovzdávať," povedal v rozhovore pre TASR víťaz šiestich turnajov na okruhu ATP.

Od decembra má Kučera v bratislavskom NTC na starosti bývalých úspešných juniorov Filipa Horanského a Jozefa Kovalíka, v blízkej budúcnosti by bol opäť rád súčasťou slovenského daviscupového tímu. "Od decembra som začal pracovať s Horanským a Kovalíkom. Obaja sa veľmi snažia. Dúfam, že budú tenisovo napredovať a dosahovať dobré výsledky. Pokiaľ ide o Davis Cup, rokujeme o trénerstve. Tešil by som sa, keby som mohol pomôcť dať daviscupový tím trochu viac dohromady a stmeliť ho. V posledných rokoch to tu chýbalo, chalani neťahali vždy za jeden povraz a stále sme sa zachraňovali. Je to škoda, pretože disponujeme tenistami, ktorí majú na to, aby hrali aj vo svetovej skupine."

Kučera sa nebráni spolupráci s dlhoročným kolegom z reprezentácie Dominikom Hrbatým a vie si predstaviť aj to, že sa raz ujme funkcie kapitána daviscupového tímu. "Myslím si, že by to bolo najsilnejšie spojenie, ak by boli v tíme dvaja tréneri s najväčšími skúsenosťami. Počas aktívnej kariéry sme boli s Dominom viac individualisti, trénerská pozícia je predsa len iná. Musíme mať na veci obaja rovnaký názor. Pokiaľ ide o funkciu kapitána, Miloš Mečíř je pre tím stále veľkým prínosom, má geniálne myšlienky. Pokiaľ ho chalani budú vedieť akceptovať a počúvať, nevidím dôvod na zmenu. O tej by sa mohlo diskutovať, až keby to začalo škrípať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies