Kubo v Tatrách zožal úspech

NETKY.SK • 5 August 2018, 12:11 • 2 min
Kubo v Tatrách zožal úspech

ŠTRBSKÉ PLESO – V sobotu vo večerných hodinách sa amfiteáter pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom plese zmenil na divadelnú sálu s hviezdnou oblohou.

slovakia

left justify in out

Česko-slovenský muzikál Kubo s príchuťou folklóru prilákal štyritisíc návštevníkov a zožal obrovský úspech.

Ani chladnejšia noc neodradila milovníkov folklóru od predstavenia, ktoré je naštudované na motívy filmu s rovnomerným názvom, v hlavnej úlohe s Jozefom Kronerom, akurát, že postavu Kuba tentokrát stvárnil Peter Brajerčík. „Pán Króner bol veľký herec, ale nechcel som ho replikovať, bola to výzva, ktorej som sa uchopil po svojom. Som veľmi rád, že som si mohol zahrať pred toľkými ľuďmi, na takomto netradičnom pódiu a blízko domova,“ uviedol herec, ktorému Štrbské pleso ponúklo aj jeden špeciálny zážitok, keď tesne pred predstavením videl na vlastné oči v blízkosti mostíkov medveďa. V Kubovi mal svoje zastúpenie aj folklór. Ako uviedol bývalý tanečník Lúčnice Michal Dudáš, ktorý spolu s Lúčnicou vystupoval pod mostíkmi aj minulý rok, atmosféra a scenéria na Štrbskom plese je neopakovateľná, je to niečo, čo do divadla nedáte.

Dejiskom folklórneho festivalu nebol len amfiteáter, ale aj samotné pleso, kde sa spievalo okolo Štrbského plesa s folklórnymi súbormi. Folklóru sa návštevníci podujatia mohli priučiť v škole tanca a predstavili sa aj detské folklórne súbory. Spoluorganizátorom podujatia bola Obec Štrba.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies