Kubku i Holoviča pozvánka od Cígera prekvapila aj potešila

NETKY.SK • 16 December 2015, 13:21 • 2 min
Kubku i Holoviča pozvánka od Cígera prekvapila aj potešila

BRATISLAVA - Aj na decembrovej akcii slovenskej hokejovej reprezentácie čaká debut v národnom tíme na niekoľkých hráčov. Okrem brankára Michala Valenta z Nitry premiéru v najcennejšom drese absolvujú na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku pravdepodobne aj obranca Branislav Kubka z Plzne a Marcel Holovič z Piešťan. Oboch korčuliarov pozvánka do reprezentácie prekvapila aj potešila.

slovakia

left justify in out

"Pocity zo zrazu sú zatiaľ výborné. Veľmi sa teším, že som dostal pozvánku na túto akciu národného mužstva. Poznám z tímu kopec chalanov, s ktorými som hrával na klubovej úrovni. Sú to výborní chlapci. Verím, že v šatni si 'sadneme'," povedal 28-ročný krídelník. Odchovanec trnavského hokeja doteraz pôsobil iba na Slovensku, v aktuálnej sezóne sa mu celkom darí v Piešťanoch. V 32 dueloch Tipsport ligy si pripísal 33 kanadských bodov za 12 gólov a 21 asistencií. Napriek dobrej forme nečakal pozvánku. "Príliš som nerozmýšľal nad tým, že by som mohol ísť do reprezentácie. Som za to veľmi vďačný. V klube si rozumieme a ide nám to aj v päťke," pokračovala ofenzívna opora piešťanských "havranov". Pred začiatkom decembrovej akcie národného mužstva sa

 

Marcel Holovič s trénerom Zdenom Cígerom nerozprával o tom, čo od neho kouč očakáva. "Asi to budú dobré výkony," poznamenal s úsmevom niekdajší hráč Skalice, Nitry či Banskej Bystrice. Zaujímavosťou je, že debut v reprezentácii môže absolvovať až ako 28-ročný: "Som tu prvýkrát a verím, že mi to pôjde. Dúfam, že tu nie som naposledy."

 

Iba o rok menej má bek českej Plzne Branislav Kubka. Ani on doteraz nemá na svojom konte štart v seniorskej reprezentácii. "Som rád, že som tu. Dúfam, že toto nebude moja prvá aj posledná akcia národného tímu. Ťažko však povedať, ako sa to vyvinie. Musím sa toho chytiť a ukázať niečo," povedal 27-ročný Detvan.

 

Kubka sa rovnako ako Holovič príliš nezaoberal šancou prebojovať sa do Cígerovho tímu, sústredil sa na výkony v klube. "V každom zápase sa snažím ísť naplno, hrať čo najlepšie a najjednoduchšie. Z pozvánky som milo prekvapený a teším sa z nej," pokračoval. Pred turnajom vo Švajčiarsku vie jedno: "Ľahké to isto nebude. Čakajú na nás ťažké zápasy. Musíme ísť na sto percent." Po zverejnení nominácie do národného mužstva si zo slovenského beka najviac uťahoval masér v kabíne Plzne: "Vravel: 'Konečne!' Pre mňa to bude veľmi dobrá skúsenosť. Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a verím, že uhráme dobrý výsledok."

 

Na Slovákov na Arosa Challenge čaká v piatok duel proti výberu Bieloruska, v závislosti od jeho výsledku v sobotu nastúpia vo finále alebo súboji o 3. miesto proti Nórsku alebo domácemu Švajčiarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies