Kubiš: Vymenovanie do misie v Iraku beriem ako veľkú česť a zodpovednosť

NETKY.SK • 25 Február 2015, 11:56 • 2 min
Kubiš: Vymenovanie do misie v Iraku beriem ako veľkú česť a zodpovednosť

BRATISLAVA - Vymenovanie za vedúceho Pomocnej misie OSN v Iraku (UNAMI) vníma Ján Kubiš ako veľkú česť a zodpovednosť.

slovakia

left justify in out

"Generálny tajomník OSN ma s odobrením členov Bezpečnostnej rady OSN poveril vedením jednej z najdôležitejších a najkomplexnejších operácií medzinárodného spoločenstva, ktorá zahŕňa politické, bezpečnostné, hospodárske, rozvojové, ľudskoprávne a humanitárne aspekty. Uskutočňuje sa v nestabilnom prostredí a regióne, ktorý je súčasťou boja s medzinárodným terorizmom," priblížil Kubiš pre TASR.

 

Termín svojho nástupu do funkcie si ešte spresní s vedením OSN. "Nakoľko však súčasný vedúci misie už dostal iné poverenie, predpokladám, že do Bagdadu nastúpim do konca marca," dodal.

 

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vymenoval v utorok (24.2.) Kubiša za svojho nového osobitného predstaviteľa v Iraku a vedúceho UNAMI.

 

Bývalý minister zahraničných vecí SR pôsobil od roku 2012 vo funkcii osobitného predstaviteľa generálneho tajomníka OSN pre Afganistan a šéfa Pomocnej misie OSN v Afganistane (UNAMA), kde skončil vlani na jeseň.

 

V novej funkcii nahradí Bulhara Nikolaja Mladenova, ktorý sa tento mesiac ujal postu vyslanca OSN pre Blízky východ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies