Futbalista Slovana Kubík šoféroval opitý: Hrozí mu rok za mrežami

NETKY.SK • 9 Január 2017, 13:04 • 2 min
Futbalista Slovana Kubík šoféroval opitý: Hrozí mu rok za mrežami

BRATISLAVA - Člena širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a hráča ŠK Slovan Bratislava Františka Kubíka v nedeľu večer zadržala polícia pre vedenie motorového vozidla pod vplyvom alkoholu. Kubíka mala zastaviť policajná hliadka pri Bánovciach nad Bebravou a nafúkal 1,49 promile.

slovakia

left justify in out

Dopravní policajti Krajského družstva cestného dozoru z Trenčína namerali v nedeľu (8. 1.) na ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou 27-ročnému Františkovi na vozidle BMW X5 pri dychovej skúške 0,71 mg/l (1,48 promile). TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

 

Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach mala podľa nej hodnotu 1,46 promile. "Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až ročný trest odňatia slobody," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

 

František Kubík odohral v drese slovenskej reprezentácie záverečných 20 minút v septembrovom trnavskom zápase proti Anglicku (0:1) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Odvtedy sa meno 27-ročného krídelníka objavovalo v nomináciách trénera SR Jána Kozáka iba medzi náhradníkmi.

 

Športový riaditeľ Slovana Richard Trutz na margo celého incidentu uviedol. "Túto informáciu sme sa dozvedeli iba z médií. Nemáme to ešte potvrdené od samotného hráča. Kubík má momentálne vypnutý telefón, ale v priebehu dnešného dňa sa s ním spojíme. Určite budú vyvodené dôsledky, ale ešte je priskoro hovoriť, aké. Je to nepríjemná situácia. Kubík je dôležitý hráč. Uvidíme, ako celú situáciu vyriešime."

 

Kubíkov prípad nie je ojedinelý. Jeho súčasný klubový spoluhráč, Holanďan Mitchell Schet ešte ako hráč AS Trenčín vlani 10. mája po majstrovských oslavách havaroval, pričom mal tiež šoférovať pod vplyvom alkoholu. Vedenie AS s ním následne rozviazalo zmluvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies