Kubánsky lekár vyliečený z eboly sa vráti do Sierry Leone

NETKY.SK • 30 December 2014, 07:46 • 2 min
Kubánsky lekár vyliečený z eboly sa vráti do Sierry Leone

HAVANA - Kubánsky lekár Félix Báez Sarria, ktorý sa nakazil ebolou v Sierre Leone a letecky ho previezli na liečbu do Švajčiarska, oznámil dnes kubánskym médiám, že do krajiny zasiahnutej epidémiou sa vráti.

slovakia

left justify in out

"Po fyzickej a citovej stránke sa cítim vynikajúco, zotavovanie prebieha dobre," povedal Báez pre oficiálne kubánske noviny Granma. "Dokončím to, čo som začal," dodal 43-ročný lekár, ktorého citovala aj tlačová agentúra DPA.
     

Špecialista v odbore interné lekárstvo sa nakazil ebolou v novembri a do Ženevy na liečbu ho previezli na žiadosť Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Na Kubu sa vrátil 6. decembra. Lekár patril do 165-člennej skupiny zdravotníkov, ktorých poslala v októbri Kuba do Sierry Leone. Kuba má celkovo 256 zdravotníkov v troch afrických krajinách, najhoršie zasiahnutých epidémiou eboly.
      

Podľa najnovších údajov WHO súčasná epidémia eboly usmrtila 7842 ľudí a chorobou sa infikovalo 20.081 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona