Kubánsky lekár leží s ebolou na izolačke v Ženeve

NETKY.SK • 22 November 2014, 18:07 • 2 min
Kubánsky lekár leží s ebolou na izolačke v Ženeve

ŽENEVA - Zdravotný stav 43-ročného kubánskeho lekára, ktorý sa v africkej Sierre Leone infikoval vírusom eboly a ktorého v noci na piatok prepravili za mimoriadnych bezpečnostných opatrení do špeciálnej miestnosti izolačky infekčného oddelenia Univerzitnej nemocnice v Ženeve, je vážny, ale stabilizovaný.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnešnej informácie nemocničného zariadenia, ktorú sprostredkovala tlačová agentúra AP.
      

Pacient, ktorý po prílete ešte sám prestúpil z lietadla do pristaveného sanitného vozidla, mal už zo Švajčiarska možnosť telefonicky hovoriť s blízkymi na karibskom ostrove.
      

Podobne ako všetci jeho krajania, vyslaní do západnej Afriky sužovanej epidémiou eboly, musel pred odchodom z Kuby podpísať vyhlásenie, že sa do krajiny nevráti v prípade infikovania sa nebezpečným vírusom, informovali švajčiarske médiá.
      

O pomoc švajčiarskych špecialistov požiadala tak vo veci Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá hradí aj náklady na terapiu hospitalizovaného lekára Felixa Baeza Sarriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona