Kubánsky ekonomický model prestal fungovať

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:12 • 2 min
Kubánsky ekonomický model prestal fungovať

Kubánsky ekonomický model prestal fungovať

slovakia

left justify in out

img

Bývalý líder Kuby Fidel Castro údajne priznal, že kubánsky ekonomický model už nefunguje. Tvrdí to americký novinár, ktorému Castro minulý týždeň poskytol sériu rozhovorov o svetovej politike.
      Jeffrey Goldberg, ktorý píše pre časopis Atlantic Monthly, to dnes uviedol vo svojom blogu. Počas rozhovoru sa vraj Castra opýtal, či kubánsky komunizmus sovietskeho typu stále stojí za to, aby sa "vyvážal" do zahraničia.
      "Kubánsky model už nefunguje ani pre nás samotných," odvetil údajne 84-ročný revolucionár. Vyjadrenie zrejme korešponduje s politikou Fidelovho mladšieho brata Raúla, ktorý ako prezident zavádza umiernené reformy, zamerané na uvoľnenie štátnej kontroly oslabenej ekonomiky.
      Fidel Castro pozval Goldberga do Havany, aby s ním prediskutoval svoje obavy ohľadne vypuknutia konfliktu medzi Izraelom a Iránom, čo by podľa neho mohlo viesť k jadrovej vojne. V priebehu rozhovorov Castro údajne kritizoval iránskeho prezidenta Mahmúda Amhadínežáda za antisemitizmus a popieranie holokaustu. Podľa Goldberga je kubánsky exprezident fyzicky krehký, ale zachoval si čulosť a jasnú myseľ.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies