Kubánci chcú žltými stužkami presvedčiť USA, aby prepustili kubánskych agentov

NETKY.SK • 13 September 2013, 07:09 • 2 min
Kubánci chcú žltými stužkami presvedčiť USA, aby prepustili kubánskych agentov

HAVANA - Na Kube začali ľudia vo štvrtok priväzovať žlté stužky na domy, stromy a stožiare pouličného osvetlenia, aby tak dali najavo, že si želajú prepustenie niekoľkých agentov väznených v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Cieľom kampane je upriamiť pozornosť USA na tento problém práve pomocou symbolu, ktorý má pre mnohých Američanov veľký kultúrny význam, informovala agentúra AP.

V kubánskej metropole Havana sú tisíce stužiek pripevnené takmer všade - na vládnych budovách, rodinných domoch i malých obchodoch. Veľa ľudí sa oblieklo do žltého a dievčatá prišli do školy so žltými stuhami vo vlasoch. Kubánske združenie umelcov a intelektuálov usporiadalo protestný pochod pred švajčiarskym veľvyslanectvom v Havane, kde sídli Sekcia pre americké záujmy (USINT).

Kampaň vyhlásil minulý týždeň Rene Gonzales, prvý agent z tzv. Kubánskej päťky, ktorého Američania prepustili. "Symbolika žltej stužky pôsobí veľkou silou na mysle Američanov. Je to posolstvo lásky, ktoré vyvoláva emócie. Pokúšame sa dať najavo, že aj my sme ľudia," povedal Gonzales.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies