Kuba zverejnila fotografie Fidela Castra ako debatuje s lídrom študentov

NETKY.SK • 3 Február 2015, 08:09 • 2 min
Kuba zverejnila fotografie Fidela Castra ako debatuje s lídrom študentov

HAVANA - Kubánsky režim zverejnil v noci nadnes prvé fotografie bývalého prezidenta Fidela Castra po takmer piatich mesiacoch, 88-ročný exlíder na nich konverzuje s vysokoškolským študentom. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fotografické zábery sa objavili na kubánskom internetovom portáli Cubadebate. Castro je na nich usadený v kresle a diskutuje o aktuálnom dianí s predsedom únie študentov. Líder študentov Randy Perdomo Garcia v odkaze pri fotografiách uviedol, že stretnutie sa uskutočnilo 23. januára. 
      

Ide o prvé fotografie znázorňujúce tohto kubánskeho revolucionára na verejnosti od zverejnenia záberov, na ktorých sa rozpráva s venezuelským prezidentom Nicolasom Madurom vlani v auguste. Všetkých 21 fotografií znázorňujúcich z rôznych pohľadov živú konverzáciu Castra s Randym Perdomom zverejnili v noci nadnes aj na webovej stránke kubánskeho komunistického denníka Granma. Muži si na nich napríklad spoločne prehliadajú noviny a púšťajú video. Uviedla to agentúra Reuters.
      

Brazílsky teológ, ktorý sa s Castrom stretol minulý týždeň, pre Reuters uviedol, že sa mu Castro zdal byť v dobrom zdraví, aj keď vyzerá pochudnutý. Špekulácie o úmrtí už 88-ročného revolucionára sa šíria opakovane už desaťročia, predovšetkým medzi Kubáncami žijúcimi v exile.
      

Výrazným podnetom v tomto smere bola Castrova choroba z roku 2006, ktorá ho donútila odovzdať moc svojmu o päť rokov mladšiemu bratovi Raúlovi. Už vtedy sa hovorilo o tom, že Fidel trpí rakovinou v poslednom štádiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies