Na Kube sa po 50 rokoch objavia zahraničné autá!

NETKY.SK • 20 December 2013, 07:35 • 2 min
Na Kube sa po 50 rokoch objavia zahraničné autá!

HAVANA - Kuba vo štvrtok oznámila, že uvoľní obmedzenia týkajúce sa importu a predaja áut. Stane sa tak prvýkrát za vyše polstoročie, čím sa postupne skončí éra veteránov na ostrove.

slovakia

left justify in out

Oficiálne noviny Granma uviedli, že o povolení dovozu vozidiel za účelom ich predaja za trhové ceny v stredu rozhodla rada ministrov. Postupne by si tak malo byť možné na ostrove kúpiť všetky druhy vozidiel: automobily, dodávky, nákladné autá či motocykle. Povolenie bude platiť pre Kubáncov, na Kube žijúcich cudzincov ako aj zahraničné a diplomatické zariadenia. Skončí sa tak prax poskytovať niektorým Kubáncom povolenie priviezť si do krajiny auto ako špeciálne privilégium. Opatrenie je súčasťou reforiem avizovaných prezidentom Raúlom Castrom, ktoré sa týkajú hospodárskeho otvorenia sa "ostrova slobody".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies