Kuba rieši nedostatok lekárov, pred výjazdom do cudziny si musia pýtať súhlas

NETKY.SK • 1 December 2015, 15:33 • 2 min
Kuba rieši nedostatok lekárov, pred výjazdom do cudziny si musia pýtať súhlas

HAVANA - Kubánska vláda dnes oznámila, že opätovne zavádza pre mnohých lekárov nenávidenú výjazdovú doložku, čo znamená, že musia vopred žiadať o povolenie, aby mohli vycestovať do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Cieľom opatrenia je zabrániť odlevu mozgov, z ktorého Kuba verejne obviňuje Spojené štáty, informovala dnes tlačová agentúra AP.


Ide o prvú veľkú zmenu kubánskej politiky umožňujúcej občanom neobmedzené cestovanie, ktorému sa tešia od roku 2012. Prezident Raúl Castro vtedy poskytol Kubáncom nové slobody v rámci súboru sociálnych a ekonomických reforiem.


Kubánska vláda dnes na titulných stránkach štátnych médií oznamovala, že lekári - špecialisti, z ktorých veľa odišlo v uplynulých rokoch do emigrácie, si budú musieť teraz pýtať povolenie od ministerstva zdravotníctva, aby mohli opustiť krajinu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona