Kuba poprela vyslanie svojich jednotiek do Sýrie

NETKY.SK • 18 Október 2015, 10:27 • 2 min
Kuba poprela vyslanie svojich jednotiek do Sýrie

HAVANA - Kubánska vláda v noci nadnes oficiálne poprela tvrdenia, že vyslala do Sýrie svoje vojenské jednotky, aby tam podporili armádu prezidenta Bašára Asada.

slovakia

left justify in out

Kubánske ministerstvo zahraničných vecí vo svojom vyhlásení "kategoricky popiera a vyvracia nepodložené a nezodpovedné informácie ohľadom údajnej prítomnosti kubánskych vojakov v Sýrskej arabskej republike".


Na strane Asadovej armády bojujú v Sýrii už dlhší čas oddiely libanonského šiitského proiránskeho hnutia Hizballáh. Do vývoja v Sýrii od konca septembra aktívne zasahuje aj Rusko, ktoré tam vyslalo svoje lietadlá, vrtuľníky a drony na základe Asadovej žiadosti o pomoc v boji s terorizmom. Za podpory Ruska sa Asadovej armáde podarilo dobyť už niekoľko lokalít kontrolovaných povstalcami. Sýrskej vládnej armáde prišli na pomoc aj jednotky iránskej armády.


Nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát, ktorá vlani obsadila časť územia Sýrie i susedného Iraku, podniká od leta minulého roku aj koalícia krajín vedených USA.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies