Kuba odmieta avizovanú politiku amerického prezidenta Trumpa, ktorá má pozastaviť vzájomné vzťahy medzi krajinami

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 08:14 • 2 min
Kuba odmieta avizovanú politiku amerického prezidenta Trumpa, ktorá má pozastaviť vzájomné vzťahy medzi krajinami

VIEDEŇ - Kuba nikdy nebude rokovať so Spojenými štátmi pod nátlakom, alebo hrozbou, oznámil dnes v rakúskej metropole Viedeň kubánsky minister zahraničných vecí Bruno Rodríguez.

slovakia

left justify in out

Rodríguez tak reagoval na piatkový prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý vyhlásil, že je potrebné s Kubou uzavrieť novú dohodu a tiež zastaviť uvoľnenie vzájomných vzťahov.

 

Trump v piatok v prejave pred kubánskym disentom na Floride uviedol, že "ruší úplne jednostrannú dohodu s Kubou" uzavretú predchádzajúcou administratívou.

 

Sprísnenie niektorých reštrikcií odôvodnil pokračujúcim porušovaním ľudských práv zo strany kubánskeho režimu a úsilím zvýšiť tlak na vytvorenie "slobodnej Kuby" po viac ako polstoročí komunizmu.

 

Šéf kubánskej diplomacie, ktorý je na európskom turné, na tlačovej konferencii vo Viedni Trumpov prejav podrobil kritike a uviedol, že nová politika USA kubánsku vládu neoslabí, ale naopak, zjednotí krajinu pod jej komunistickým vedením.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona