Kuba hlási, že má situáciu okolo koronavírusu pod kontrolou

NETKY.SK • 8 Jún 2020, 08:32 • 2 min
Kuba hlási, že má situáciu okolo koronavírusu pod kontrolou

HAVANA - Kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel vyhlásil, že jeho krajina má už šírenie koronavírusu "pod kontrolou". Uviedol to po tom, ako Kuba už osem dní za sebou nezaznamenala nijaké úmrtie na COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Situácia od vypuknutia koronakrízy v krajine 

Ostrovná krajina s 11,2 miliónovou populáciou celkovo zaznamenala takmer 2200 prípadov nákazy koronavírusom a 83 úmrtí. Na budúci týždeň by mala kubánska vláda predstaviť stratégiu uvoľňovania reštriktívnych opatrení.

 

Nespokojný prezident 

Po tom, ako sa 1862 osôb z ochorenia uzdravilo, má Kuba už iba 244 aktívnych prípadov nákazy. Diaz-Canel však uviedol, že krajina nemôže byť spokojná vzhľadom k množstvu nových infekcií, ktoré sa objavili po 28. máji. "Bol to týždeň, v ktorom sa počet aktívnych prípadov a denný nárast zvýšil v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami, v ktorých sme boli na samom konci z hľadiska tejto epidémie," uviedol prezident.

 

img

 

Dobré fungovanie je základ 

"Musíme sa naďalej zameriavať na to, ako eliminovať zvyšky pandémie, najmä tie, ktoré sú spojené s neschopnosťou alebo zlým fungovaním ktorejkoľvek inštitúcie a vedú k udalostiam, ktoré by mohli vyvolať jej znovuoživenie," skonštatoval Diaz-Canel.

V každom prípade budúci týždeň "budeme vedieť informovať ľudí o tom, ako sa priblížime k tejto fáze a kedy tak môžeme urobiť," dodal.

 

Opatrenia na Kube 

Kuba zaviedla v boji proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2 povinné nosenie ochranných rúšok, školy zostávajú zavreté a verejná doprava je zastavená. Táto ostrovná krajina od nástupu pandémie uzavrela hranice pre všetkých s výnimkou občanov vracajúcich sa do vlasti a ľudí, ktorí tam dlhodobo žijú.

 

img

 

Reštriktívne opatrenia zhoršili sociálnu situáciu miliónov ľudí v krajine, ktorá už aj predtým trpela nedostatkom potravín a pohonných hmôt.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona