Kuba a Spojené štáty skončili ďalšie kolo rokovaní o diplomatických vzťahoch

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 18:56 • 2 min
Kuba a Spojené štáty skončili ďalšie kolo rokovaní o diplomatických vzťahoch

HAVANA - Kuba a Spojené štáty ukončili doteraz posledné kolo rokovaní o obnovení diplomatických vzťahov a v budúcnosti v nich chcú pokračovať.

slovakia

left justify in out

 V utorok to oznámili kubánske úrady bez poskytnutia detailov o tom, na čom sa krajiny dohodli. Námestníčka amerického ministra zahraničia Roberta Jacobsonová sa v pondelok stretla v Havane s Josefinou Vidalovou, šéfkou kubánskej diplomacie pre americké záležitosti. Rozhovory, ktorých dĺžka nebola stanovená, skončili po jednom dni. "Na konci stretnutia, ktoré sa odohralo v profesionálnej atmosfére, obe delegácie súhlasili so zachovaním komunikácie v budúcnosti ako súčasti tohto procesu," uvádza sa v stanovisku.

 

Bývalí nepriatelia z čias studenej vojny v decembri oznámili plány na obnovene bilaterálnych diplomatických vzťahov. Washington už uvoľnil niektoré cestovné a obchodné obmedzenia voči Kube a obnovil vzájomné priame telefonické spojenie. Nasledovať by malo aj zmiernenie amerického obchodného embarga, ktoré USA na Kubu uvalili pred viac ako 50 rokmi. Havana trvá aj na prísľube USA, že Kubu stiahnu zo zoznamu podporovateľov terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies