Ku Kórejskému polostrovu pláva ďalšia americká lietadlová loď

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 13:06 • 2 min
Ku Kórejskému polostrovu pláva ďalšia americká lietadlová loď

WASHINGTON - Ku Kórejskému polostrovu smeruje americká lietadlová loď Ronald Reagan. Tá sa zúčastní spoločných manévrov s lietadlovou loďou Carl Vinson, ktorá už v tejto oblasti operuje.

slovakia

left justify in out

Lietadlová loď Ronald Reagan vyplávala v utorok z domovského prístavu v japonskej Jokosuke po tom, čo prešla údržbou a absolvovala skúšobné plavby, uvádza sa vo vyhlásení amerického vojenského námorníctva.

"Po dlhom období údržby sa musíme ubezpečiť, že (lietadlová loď) Ronald Reagan a zvyšok jej údernej skupiny sa postupne náležite integrujú," uviedol v tlačovom vyhlásení kontradmirál Charles Williams.

Po priplávaní do určenej oblasti absolvuje loď sériu cvičení, hlavný dôraz sa však bude klásť na skúšky štartov a pristátí na jej letovej palube. Ako dlho bude USS Ronald Reagan v blízkosti Kórejského polostrova operovať, predstavitelia amerického vojenského námorníctva neuviedli.

Napätie na Kórejskom polostrove eskaluje v dôsledku pokračujúceho raketového a jadrového programu Severnej Kórey, s čím súvisia i dosiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie úderných skupín amerických vojenských plavidiel do tejto oblasti.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies