Ku koncu októbra schválili banky takmer 190 tisíc hypoúverov

NETKY.SK • 14 December 2015, 10:47 • 2 min
Ku koncu októbra schválili banky takmer 190 tisíc hypoúverov

BRATISLAVA - Banky schválili ku koncu októbra tohto roka 189 623 nových zmlúv na hypotekárne úvery. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených Národnou bankou Slovenska, v medziročnom porovnaní je to nárast o 7 %. Ku koncu desiateho mesiaca 2014 ich bolo totiž 177,2 tisíc. Hranicu 180 tisíc úverov banky prekročili vo februári tohto roka, pričom každomesačne stav zmlúv narastá.

slovakia

left justify in out

Najväčší podiel z jednotlivých bánk na celkovej výške poskytnutých hypotekárnych úverov v októbri tohto roka mala VÚB banka, a to 31,50 %. Tesne za ňou bola Tatra banka s podielom 30,46 %. Slovenská sporiteľňa mala podiel 14,76 %. Ostatné banky mali podiel menší ako 8 %.


Licenciu na poskytovanie hypotekárnych úverov má osem bánk. Hypotekárne banky v minulosti postupne rozširovali možnosti financovania bývania aj o spotrebné úvery zabezpečené nehnuteľnosťou a iné úvery na bývanie. Tieto úvery na bývanie v niektorých prípadoch nahrádzajú klasické hypotéky, pričom klasické hypotekárne úvery niektoré banky poskytujú už len minimálne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies