Ku kapele The Rolling Stones sa v Anaheime pridal Dave Grohl

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 18:39 • 2 min
Ku kapele The Rolling Stones sa v Anaheime pridal Dave Grohl

KALIFORNIA - Kapela The Rolling Stones mala na svojom turné 50 and Counting ďalšieho špeciálneho hosťa. Na nedeľňajšom koncerte v kalifornskom Anaheime sa k nim pridal líder skupiny Foo Fighters a bývalý bubeník kultovej formácie Nirvana Dave Grohl. So spevákom The Rolling Stones Mickom Jaggerom si zaspieval skladbu Bitch z albumu Sticky Fingers (1971). Táto pieseň vyšla, keď mal Grohl iba dva roky.

slovakia

left justify in out

The Rolling Stones mali na vystúpeniach aktuálneho turné už niekoľko svetoznámych hostí. Na sobotňajšom koncerte v Anaheime sa k nim pridal John Mayer, v Las Vegas Katy Perry, v San Jose John Fogerty a Bonnie Raitt a v Oaklande Tom Waits. Šnúru odštartovali 3. mája v Los Angeles, kde sa ukázali aj Keith Urban a Gwen Stefani. Stálym hosťom na koncertoch je ich bývalý gitarista Mick Taylor. Po severoamerickej časti šnúry kapela zavíta do Anglicka, kde bude 29. júna headlinerom slávneho festivalu Glastonbury. V sobotu 6. júla a tiež v sobotu 13. júla The Rolling Stones zahrajú v londýnskom Hyde Parku. Termíny prípadných ďalších koncertov v Európe zatiaľ nie sú známe. 

Legendárna skupina odštartovala oslavy 50. výročia pôsobenia na scéne vlani v novembri. Štvorica Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood sa najprv dvakrát predstavila v londýnskej O2 Arene (25. a 29. novembra), potom v newyorskom Barclays Center v Brooklyne (8. decembra) a následne dvakrát v newarskom Prudential Center v New Jersey (13. a 15. decembra). 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962 v Londýne. Jedna z najúspešnejších kapiel histórie vydala počas kariéry vo Veľkej Británii 22 štúdiových nahrávok, približne 100 singlov, množstvo kompilácií a živých albumov, celosvetovo predala vyše 200 miliónov nahrávok. Desať jej štúdioviek je v rebríčku magazínu Rolling Stone zaradených medzi 500 najlepších albumov všetkých čias, pričom dvojalbum Exile On Main Street (1972) je na siedmom mieste. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2004 ju tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. Podobný rebríček zostavil aj magazín Billboard, ktorý kapelu v roku 2008 zaradil na desiate miesto. Niekoľkonásobní držitelia Grammy vlani v novembri tiež vydali kompiláciu Grrr! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Doom And Gloom a One More Shot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies