Ktorý z ministrov zarobil najviac? Majetkové priznania verejných funkcionárov sú vonku!

NETKY.SK • 29 Október 2021, 14:15 • 2 min
Ktorý z ministrov zarobil najviac? Majetkové priznania verejných funkcionárov sú vonku!

BRATISLAVA - Majetkové priznania verejných funkcionárov za rok 2020 zverejnili neskôr ako zvyčajne, ale predsa, na webe Národnej rady SR. Kto zarobil najviac a kto najmenej?

slovakia

left justify in out

Šéf parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Boris Susko nedávno uviedol, že k neskoršiemu zverejneniu priznaní prispel nielen ich nárast, ale aj viaceré neskoro podané oznámenia verejných funkcionárov. Povinnosť podať majetkové priznanie sa týka prezidenta SR, poslancov NR SR, členov vlády, štátnych tajomníkov, vedúcich ústredných orgánov štátnej správy, sudcov Ústavného súdu SR, predsedu a podpredsedov Najvyššieho súdu SR, členov Súdnej rady SR, generálneho prokurátora či verejného ochrancu práv.

 

img

 

Majetkové priznanie musia podľa zákona podať napríklad aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS), rektori verejných vysokých škôl či šéfovia Železníc Slovenskej republiky. Povinnosť sa týka aj viacerých ďalších funkcií.

 

Ktorý z ministrov zarobil najviac?

Najviac z ministrov zarobil v roku 2020 šéf rezortu vnútra Roman Mikulec, a to 82 652 eur. Mikulec priznal aj pozemok, dom i garáž v Devínskej Novej Vsi. Uviedol tiež financie na účte, motorku, výbavu domu či podielové fondy a hypotéku.

 

img

 

Po ňom nasleduje minister zahraničných vecí Ivan Korčok s príjmom 75 387 eur. Priznal byt na bratislavských Nivách, rekreačnú chatu v Senci, auto, zariadenie nehnuteľnosti, obrazy či hotovosť, ale aj hypotekárny úver.

 

img

 

Ďalšou je vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.  Zarobila 64 421 eur, z čoho 63 385 eur bolo z výkonu verejnej funkcie a 1 036 eur iné príjmy. Priznala byt v bratislavskom Starom Meste a Devínskej Novej Vsi, v belgickom Etterbeeku, chatu v Pribyline a auto. Uviedla i peniaze na účtoch, akcie spoločností obchodovaných na burze cenných papierov, podiel v s. r. o. či hypotéku.

 

img

 

O niečo menej zarobil premiér Eduard Heger, ktorý v roku 2020 zastával funkciu ministra financií. Priznal príjem 64 239 eur z výkonu verejnej funkcie. Iné príjmy neuviedol. Priznal byt v bratislavskej Dúbravke či ornú pôdu, podiely v s.r.o a hypotéku.

 

img

 

Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí zarobil 60 096 eur, z toho 58 093 eur bolo za výkon verejnej funkcie a 2 003 eur iný príjem. Uviedol i podiel na dome v bratislavskej Rači, byt v Rači, Novom Meste a Ružinove, ale aj ornú pôdu. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" vypísal investičné zlato a peňažné prostriedky.

 

img

 

Minister školstva Branislav Gröhling zarobil 58 620 eur, z toho 524 eur tvoril iný príjem než z výkonu verejnej funkcie. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, úspory a úver.

 

img

 

Šéf rezortu práce Milan Krajniak zarobil 58 137 eur. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, ornú pôdu v Eliášovciach a hnuteľný majetok ako vybavenie bytov a umelecké predmety zberateľskej hodnoty. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" uviedol autorské práva, peniaze, vklady v bankách, investičné zlato či obchodné podiely v s. r. o..

 

img

 

Ministerka kultúry Natália Milanová  zarobila 57 981 eur. Nasleduje minister hospodárstva Richard Sulík  s príjmom 56 383 eur. Priznal byty v bratislavskom Starom Meste a na Vinohradoch, podiel na dome v Zlatých Moravciach, úspory, auto, podiel vo firme aj úver.

 

img

 

Najmenší príjem mal minister dopravy Andrej Doležal, a to 49 140 eur. Priznal byt v Rusovciach a chatu v Zliechove, auto, bytové zariadenie a elektroniku či obrazy. Uviedol aj financie v hotovosti a na účtoch či úver.

 

Prečítajte si: Smer poslal prezidentke otázky k referendu o predčasných voľbách. Skončia opäť na Ústavnom súde?

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies