Ktoré veci musíte pre seba urobiť?

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 11:00 • 2 min
Ktoré veci musíte pre seba urobiť?

BRATISLAVA – Pýtate sa koľko je tých vecí? Dvanásť, pretože toľko je mesiacov v roku. Je ale len na vás ako naše rady využijete. Niektoré sa budú hodiť celoročne iné zvládnete za mesiac či za deň.

slovakia

left justify in out

Choďte na preventívnu prehliadku – začíname možno trošku netypicky ale to najdôležitejšie čo človek má je zdravie. Preventívnu prehliadku teda neberte ako niečo čo robíte kvôli splneniu povinnosti voči lekárovi. Je to najlepšia investícia pre vás samotných.

Nájdite si svoj priestor – či už bývate v domčeku či v byte, vymedzte si priestor, ktorý je iba váš. Stačí malý kútik, polovička miestnosti, jedno kreslo. Ostatný by mali vedieť, že ak sa nachádzate v tejto zóne chcete byť iba sama so sebou.

Prechádzajte sa bosá – v zime je to ťažké, iba tak v teple domova sa dá chodiť „ dole bez“. Ale v lete doporučujeme. Prechádzajte sa často bosá, je to veľmi príjemné a zdravé.

Obnovte si šatník – mnohé ženy sa zľaknú: to bude zase peňazí...Skúste to napríklad tak, že si každý mesiac kúpite jednu kvalitnejšiu vec. Za rok máte hotovo. Užitočné je za každý nový kúsok jeden starý vyradiť.

Skúste niečo nové – a to kľudne každý mesiac. Láka vás nový šport, ručné práce, ktoré ešte neovládate? S chuťou do toho, investície do znalostí a zručností sú neoceniteľné.

Prestaňte mať strach – a to tak, že vec, ktorej sa najviac bojíte urobíte. Inak to určite nejde. Môže ísť o maličkosť (nepríjemný rozhovor), ale aj o vážnejšie záležitosti (šoférovanie), ktoré vám komplikujú život. Bude sa vám zase lepšie dýchať.

Zbavte sa jedného zlozvyku – na to by vám mohol stačiť jeden mesiac...

Staňte sa členkou,čoho? - to je iba na vás, podľa toho, čo máte rada a čo vás baví. Čo tak napríklad klub priateľ dobrého vína, spolok psíčkarov či nejaké iné združenie? Nájdete si nových priateľov a čas na svoje záľuby.

Chváľte sa – tak často ako je to možné. Napríklad na konci každého mesiaca si povedzte, čo sa vám podarilo. Môžte si to aj zapísať, pretože človek si tak lepšie uvedomí, čo vlastne dosiahol.

Nájdite si ľudí, ktorí sa o vás budú starať – a to pravidelne. Či už to bude kaderníčka, kozmetička, pedikérka, osobný kouč či zubár. Mali by ste mať stály okruh ľudí, ktorým sa môžete zveriť do rúk.

Plňte si svoje želania – čo tak každý mesiac jedno? Môže ísť o maličkosť, ktorá ale poteší . 

Usmievajte sa – na seba aj ostatných a to čo najčastejšie. Ale pozor, nemýľte si to s prílišnou snahou pozitívneho myslenia za každú cenu. Väčšinou to totiž nie je reálne, aj keď by ste sa všemocne klamali, že život je vždy v ružových farbách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies