Ktoré potraviny vám kradnú zdravie?

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Ktoré potraviny vám kradnú zdravie?

BRATISLAVA – Zdravý životný štýl dnes patrí k módnej vlne. Denne nás o tom informujú médiá zo všetkých strán, ponúkajú podporné prostriedky. Ale niekedy postačí, keď vyškrtnete z jedálnička potraviny, ktoré škodia zdraviu a dokonca môžu so sebou priniesť nespočetné množstvo zdravotných komplikácií.

slovakia

left justify in out

Sáčikové polievky a ďalšie "hotovky"

Nechce sa vám variť polievka od základu a do práce si opäť beriete polievku do šálky? Tak v tomto prípade by ste sa mali mať na pozore, váš organizmus zásobujete nadbytočným množstvom soli, glutamánu sodného a ďalších éčiek, farbív a iných látok, ktoré nemajú so zdravou stravou naozaj nič spoločné. Zabudnite tiež na populárne bujóny a zájdite k mäsiarovi po kvalitné mäso s kosťou, vynikajúci a chutný vývar vám prevoní celý dom.

 

Kupované zákusky zo supermarketov a množstvo sladkostí

Plánujete oslavu a nestihli ste upiecť domácu tortu z poctivých surovín ako je maslo, kakao, vajíčka a orechy? Potom radšej voľte rýchlejšiu variantu v podobe ľahkých dezertov z kyslej smotany, piškótov a ovocia, než tie kupované. Schválne, ak sa budete zase naťahovať pre všetkými farbami kričiace tortičky, skĺznite pohľadom na etiketu. Prekvapí vás dlhý zástup éčiek, konzervantov, stabilizátorov a nezdravých farbív.

 

Ak ste zameraný na sladké v podobe keksov, oplátok a iných čokoládových tyčiniek, obmedzte ich, pretože glukózový sirup škodí organizmu. Pozor tiež na palmový olej a iné tuky, ktoré ohrozujú srdce a zanášajú cievy.

 

Tip: Zamaškrťte si na domácej variante cereálií alebo ovocnom šaláte.

 

Farebné sladené nápoje

Vypadajú lákavo a chutia tak fantasticky, pokiaľ chcete vyvetrať peňaženku a naviac zalepiť organizmus kopou cukru, farbív a iných škodlivých látok, nie je jednoduchšia cesta. V prípade, že radi zhrešíte na čokoláde, je dôležité, aby ste telo zavlažili nesladenou vodou. Uľavíte obličkám, vyhnete sa tukovým zásobám a tiež vám poďakujú vaše zuby.

 

Fastfoody

O tom, že jedlá z rýchleho občerstvenia nie sú zdravé, asi nie je potrebné písať. Ale len pre pripomenutie, so všetkými tými hranolkami, hamburgermi a nugetkami do svojho tela prijímate nezdravé tuky a látky, ktoré zanášajú váš organizmus voľnými radikálmi. Tie potom dokážu narobiť v tele riadnu neplechu. Urobte svojmu telu službu a pripravte si zdravý hamburger radšej doma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona